28 Şubat 2011 Pazartesi

ADEM DORUK ALABALIK TESİSLERİ - ANKARA

Bu blog'da yazmaya başladığım ilk günlerden itibaren en sıkı takipçilerimden biri , hatta belki de birincisi Fatih'tir(Ankaragüçlü Fatih). Kendisine sabrı ve azmi nedeniyle teşekkürlerimi sunarak başlamak istiyorum. Fatih'in bana önerdiği mekanlardan bir tanesi de Adem Doruk'tu.  Geçen hafta tek başıma gitme fırsatı buldum , işte karşınızda.
Adem Doruk kendi alabalığını üretiyor. 2002'de üretime başlamışlar. İlk zamanlarında böyle bir lokanta fikri yokmuş. Sonradan çevrenin tavsiyelerini dinleyerek pişirme ve lokanta başlamış , iyi de etmişler.
Ankara çevreyolunda İvedik köyü ve Karşıyaka'ya yakın bir konumda. Yeri biraz zor. Ama gittiğinizde pişman etmeyecek bir yer olmuş. İç mekan ve bahçe oldukça geniş. Dekorasyonda dağ ve köy evi karışımını hissediyosunuz. Yüksek tavanlı ahşap binanın içinde  masalar ve sedirler var. Duvarlarda ise halılar dekoratif olarak kullanılmış!!
Kendi üretimi olan alabalığı değişik pişirme metodlarıyla yemeniz mümkün. Izgara , tava , kiremitte. Ayrıca diğer balık da mevcut. 
Menü resimli , açıklamalı ve oldukça bilgi verici.  


Siparişin ardından masaya ilk olarak ekmek geldi. Kendi üretimleri olan ekmek için bir parantez açmak istiyorum. Dumanı tüten , fırından yeni çıkmış taze ekmek enfes!! Sepetteki 3 parçayı da yedim! Aslında yemeğin başlangıcında böylesine kaliteli ve lezzetli bir ekmek vermek bir işletme için riskli bir durum yaratabilir. Ne de olsa yenilen her ekmek parçası , ana yemekten veya tatlıdan bir parça eksiltecektir. Buna rağmen resimde görülen sepette ekmek servisi yapan işletmeyi kutlamak istiyorum. Tebrikler!!!

Domates ezmesi aslında turşu. Biraz acı ve tadı keskin. Ancak harika. Ekmekle birlikte çok iyi bir başlangıç olmuş.

Sonrasında masaya yeşillik ve salata geliyor. Salata için zeytinyağı ve limon ilavesi gerekiyor. Hepsi taze ve lezzetli.

Yazılarda yemek sırasına göre gittiğimi bilirsiniz. Burada sırayı şaşırmadım , helva balıktan önce geldi. Sizi bilmem ama ben geleneksel sıradan şaşmam. Biraz bekledi tabi. Ama yemeğin sonunda yanında demli çayla birlikte afiyetle yediğimi belirteyim. Görüntüsü zaten anlatıyor. Tadı , kıvamı , en önemlisi içindeki yağ miktarı , herşeyi çok iyi. Kuru üzüm taneleri ile lezzeti daha da kuvvetli. Çok beğendim.

Balık çorbasını gördüğüm vakit dayanamam. Adem Doruk'ta balık çorbasını güzel yapmışlar. İçindeki balık miktarı yeterli. Tadı yerinde. Tek eksiği karabiber taneleri. İçinde biraz da karabiber tanesi  olsaydı çok daha başarılı bir balık çorbası olurdu.

Ve üreticiden masanıza alabalık fileto. İlk yemeğim için en bilinenden başlamak istedim. İtiraf etmek gerekirse alabalık , benim balık listemin üst kısımlarında yer alan bir tür değildir. Ama bu alabalığı çok beğendim. Çok güzel ızgara edilmiş. Dışı hafif çıtır , içi yumuşak ve sulu. Lezzeti harika. Bence balık sevmeyenler bile deneyebilir. Tavuk etine de benzemiyor değil hani!! Kılçıksız olması da zahmetsizce yemenize sebep oluyor.

Adem Doruk , Ankara'nın bir ucunda , merkezden uzakta ama müşterilerle dolup taşan  bir mekan. Böylesine bir konumda bu doluluk oranı takdir edilesi bir durum. Demek ki lezzet neredeyse insanlar buluyormuş , gidiyormuş , yakın uzak fark etmiyormuş. Gelecek sefer , Fatih'in tavsiyesiyle ve tercihen Fatih'le birlikte , 45 dakikada pişen alabalık buğulama yemeye karar verdim. Yakında. Yemek sonrası dilerseniz semaver keyfi de yapabilirsiniz.
Fiyatlar için ilk resimde yer alan menüye bakınız lütfen. Adem Doruk'u mutlaka ziyaret etmeyi de unutmayınız.


Adem Doruk Alabalık Tesisleri
İvedik Köyü otoban çıkışı
(ASKİ spor salonu ile otoban arasında)
Telefon : 312 - 334 49 43

12 yorum:

todor dedi ki...

yerini biliyorum sanırım, 3-4sene önce karşıyakanın orada şantiyem varken öğlenleri dolu olduğunu gördüğüm bir yerdi,mezarlığının en uçtaki kapısından çıkınca otobana doğru dar, köy yolu gibi bir yoldan geçerken orada yeşilliklerin ortasında ahşap bir binaydı yanlış hatırlamıyorsam, önü öğlenleri manyak dolu oluyordu, ha bugün, ha yarın gidelim derken fırsat olmamıştı. aynı yerse tabi.

Oburcan dedi ki...

aynen orası işte!! Mezarlıktan otobana doğru giderken ışıklardan sağa dönünce az ileride sağda...kalabalık hala devam ediyor

Karma Has kicked My Ass dedi ki...

Köseoğlu Çöp Şiş değil ama bence şu ekmek, bu balık ve o domates turşusu için o yol gidilir:) Hani akşam yemekte balık vardı ama şimdi olsa şu resimlerde gördüklerim bir daha yerdim. Eline sağlık yazdığın için.

Oburcan dedi ki...

yapma Epi!!! sözümü dinle,Köseoğlu'na gitttt!!!!
:)
Öte yandan haklısın , Adem Doruk için kesinlikle o yolu gitmeye değer!

Karma Has kicked My Ass dedi ki...

Ben galiba ne kadar balık yese doymayan bir tipim! O yüzden önce balık sonra çöp şiş :)

Oburcan dedi ki...

Kabul :)
Ama çöpşişten soru soracağım,haberin olsun!!!!!
:)

todor dedi ki...

malum blogları kapatıyorlar, senin blog bundan etkilenecek mi?

Oburcan dedi ki...

Benim blog kapanirsa ya kolesterolden kapanir veya bu alerjik vaziyetten. Zira kendisi hala devam ediyor ve gecmeye pek niyetli degil gibi!!!

Adsız dedi ki...

adreste küçük bir hata var:
http://www.ademdoruk.com.tr/
***
o muhitte Kardelen Alabalık vardı, orası da fena değildir..

Oburcan dedi ki...

Adsız okurum,
teşekkürler , web adresini düzeltiyorum. Kardelen'i geçen yıl yazmıştım , güzel bir yerdir. Teşekkürler.

ankaraguclufatih dedi ki...

İlk önce; yazını şimdi gördüm hemen klavyeye sarıldım, geç kaldığımdan dolayı özür dilerim. Her zaman daimi takipçiniz olacağımdan hiçbir şüpheniz olmasın, iyi kötü yeni yerler tanıtıp bizlere bilgilendirdiğiniz için de ayrıca teşekkürlerimi borç bilirim. Bir daha gideceğin zaman kesin haberim olsun abi, davetlim olarak inşallah beraber gideriz. Başarılarının tekrardan devamını dilerim.

Oburcan dedi ki...

Fatih,
önemli birşey değil,hemen cevap yazmak gibi bir durum olamaz. Yakın zamanda gideriz,seni arayacağım.
Sevgiler.

ShareThis

Related Posts with Thumbnails