5 Şubat 2011 Cumartesi

HACI BAYRAM KEBAPÇISI NAZIM USTA - ANKARA

İnternet sitelerinde yorum yazan arkadaşlara göre Nazım Usta Ankara'nın en iyi dönercisi , hatta belki en iyi yaprak döneri yapan yerdir. Uzun zamandır listemde olan bu mekana arkadaşım T. ile birlikte gittik.  
Hacı Bayram camisinin yanıbaşında bulunan Nazım Usta küçük bir mekan. İçeride 5 , dışarıda 7 masası var. Girişte yer alan döner görüntüsüyle doğru yerde olduğumuzu gösteriyor. Ankara yaprak dönerinin özelliği kıyma kullanılmaması. İnce ince kesilen etlerin aralarına yağlar yerleştirilerek üst üste dizilmesiyle yapılıyor. Oldukça zahmetli bir iş.  Her döner tezgahının önünde aklıma aynı filmin aynı sahnesi gelir : Ezel Akay'ın Hacivat Karagöz Neden Öldürüldü filminde Bursa çarşısında gezen Hacivat(Beyazıt Öztürk) bir yatık döner tezgahının önünde durur ve ustaya şöyle der : Usta bu eti ateşin önüne dikine koysan , en üstüne de yağları koysan , ateşin sıcağıyla eriyen yağlar ete lezzet verse , daha güzel olmaz mı? Olur tabi olmaz mı :)  Döner ve İskender'in başlangıcı böyle olabilir mi? Muhtemelen :)

Salata ile geleneksel girişi yapıyoruz , adet yerini buldu , yorumsuz geçelim.


Az sonra 1,5 porsiyon döner masamda. Kokusu tarifsiz. Güzel pişmiş. Etin lezzeti çok kuvvetli. İşte Ankara yaprak döneri bu!! Yağ ile tatlanmış sade et. Çok beğendim. Arzu ederseniz pilav üstü de alabilirsiniz.

Nazım Usta bu klasik Ankara lezzetini Ankara'da en iyi yapanlardan bir tanesi. Ellerine sağlık. Dönerden başka İskender ve ızgara çeşitleri de mevcut. 1 porsiyon döner 10 TL.

Hacı Bayram Kebapçısı Nazım Usta
Merkez
Hacı Bayram Caddesi No:24
Ulus  Ankara
Telefon : 312 - 310 96 68

Şube
Hacı Bayram Caddesi No:6/C
Ulus  Ankara
Telefon : 312 309 80 60 - 85


10 yorum:

Kepslok dedi ki...

insanın memleketi gibisi yok...

Oburcan dedi ki...

kepslok gurbette misin?

Kepslok dedi ki...

gurbette değilim de son yazdığın yerlerden sonra döneri görünce bi oh çektim döner gibisi var mı dedim...

Oburcan dedi ki...

anlaşıldı :)

todor dedi ki...

kepslok duygularımıza tercüman olmuş, aynen katılıyorum :))

Oburcan dedi ki...

Tamam. Artik yurtdisi yok, bir sure!!! :)

Karma Has kicked My Ass dedi ki...

Oburcan bakıyorum da en güzel köfteciler, dönerciler ya ostimde ya sincanda ya da ulus civarında... yolumuz düşmüyor ki oralara... ne fena... Bu arada senin yazdığın yazı üzerine ODTÜ'nün arka yolu üzerindeki Künar pideye gittik. Tahinlisinin de tadına baktık.. enfesti gerçekten... o yüzden iyi ki var bu blog eline sağlık :)

Oburcan dedi ki...

Epi,
Kunar'in tahinli pidesini cok merak ediyordum lakin cok guzel oldugunu yazman iyi olmadi. Malum tahin alerjim var ve bu aralar cosmus vaziyette!! Kirmizi kirmizi geziniyorum :)
Anladigim kadariyla sadece okuyuculara yonelik paket servis isine girsem is yaparim gibi :). Yorumun dogru, haklisin. Yakinda daha ucra koselerden nefis lezzetler geliyor... Cok yakinda!!!!

Adsız dedi ki...

oburcan biliyorum uzak ama yenikentte yıldız lokantasına bir uğra derim yenikentte kime sorsan gösterir dönerine ne yorum yapıcan bakalım ? herkes Ankara içinden geliyor kuru fasülyeside güzel diğer tüm et yemekleri harikaymış diyorlar ben hep aynı şeyi yerim patlıcanlı kebap ve pilav sana yağsız gelir salata söyle bide (domatesli olan) işkembe çorbası mercimek falanda güzel gel de ye işte obur olan sensin :)

Oburcan dedi ki...

Banu,
öyle bir liste yaptın ki yalnız gelmem hiçbir şeye yaramayacak, o kadar yemeği denemek için aşiret olarak gelmemiz lazım :)
Yenikent biraz uzak ama listeye aldım,en kısa zamanda gideceğim.Teşekkürler :)

ShareThis

Related Posts with Thumbnails