6 Ekim 2009 Salı

SADIK USTA OLTU KEBAPÇISI- ANKARA

Oburcan , Ankara'daki gizli hazinelerden birini daha iftiharla takdim eder!!! Hafif Türk filmi tadında bir giriş oldu ancak gizli hazine kısmı kesinlikle doğru.
Oltu kebabı veya diğer bilinen ismiyle Cağ kebabı, cennet yurdumuzun Erzurum dolaylarından çıkan,çoğumuzun tadına doyamadığı özel yemeklerimizdendir.Yatık döner olarakta anılır ancak lezzet olarak dönerle hiç alakası yoktur.Bu etin terbiyesi,baharatı bambaşkadır.Şişlere dizilerek tabaklara alınır ve genelde 1 şişte kalınmaz.
Oltu kebabının Ankara'da 2-3 tane çok iyi ustası bulunur,ki Sadık Usta'da onlardan biridir. Ankara Kalesi'nde yer alan mütevazi lokantasında hergün cağın en güzel örneklerini servis eder.Ankara Kalesi'nin giriş kapısı solunuzda kalacak şekilde çıkınca ,sağ tarafta da Çengelhan bulunur,tam karşınızda kalır. 2 katlı küçük bir yerdir.Girişte sizi bu manzara karşılar...


Masaya acılı domates ezme,salata ve közlenmiş biber(dikkat acı!!!!) servis edildi. Domates ezme çok lezzetli.


Bunların hemen akabinde ilk şiş tabağa kondu. Nefis. Lezzeti,baharatı harika. Cağ'ın terbiyesinde kullanılan kekik ve soğanı etin tadında hissedebiliyorsunuz.Bu lezzete kayıtsız kalmak veya sadece aşağıdaki şişle doymak ne mümkün!!!

Yemekten sonra demli çay çok iyi gitti. Tatlı olarak yine Erzurum'dan kadayıf dolma var ama bu tadı bozmak istemiyorum. Ben 2 şiş,arkadaşım 3 şiş yedi. Toplam hesabımız 43 TL. Çok ucuz değil ama bu lezzetin etkisinde fazla da gelmiyor.
Cağ kebabı sevenlere Sadık Usta'yı gönül rahatlığıyla tavsiye ederim.Oraya kadar gitmişken civarda bulunan eskicileri,antikacıları,galerileri gezerek harika bir gün geçirebilirsiniz.Özellikle Cumartesi günleri için ideal.Yeri gelmişken şimdiye kadar yazamadığım Çengelhan'ı da söylemeden geçemeyeceğim.İçinde bulunan harika restorana uğramasanız bile Rahmi Koç müzesi görülmeye değer.Çengelhan restoranın bir başka Oburcan yazısının konusu olacağını da şimdiden söyleyebilirim.
Sadık Usta Oltu Kebapçısı
Kılıçarslan Mahallesi
At PAzarı Sokak No:1
Ulus Ankara
Telefon : 312 - 324 35 69

4 yorum:

Qte dedi ki...

cok duydum ama hic tatmadim, super gozukuyor. su vejeteryanlari hic anlamiyorum- hayatin butun anlamini cope atiyorlar sanki. baksana su lezzete. resme bakarken bile insanin karni acikiyor :)

veyis dedi ki...

aşırı pahalı!
5 şiş ve içecekler maksimum 25 TL olmalı. daha iyi alternatifler var.

TAZE NANE dedi ki...

Ankara'ya gidersem aklımda olsun.

kipkivi dedi ki...

Merhaba.Bugün internet yorumlarından da yola çıkarak Sadık Usta oltu kebapçısına gittik.Leş gibi bir masa,pis bir ekmeklik ve ortamla karşılandık. ilk getirdikleri şişlere et takmayı unutmuşlar yağ kızartması getirdiler geri gönderdik.Ayran istedik 2 liralık eker ayranı 7 TL.ye satıyorlar!toplamda 7 şiş ( çoğu yanık) ve ayrana 60 TL.hesap ödedik. Ayrıca ilk getirdikleri yağlı şişleri de hesaba katarak 75 TL.hesap göndermeyi de ihmal etmemişler. Artık sinirimizin doruğuna çıkınca iptal ettiler.Bu kadar kötü bir yere, bu kadar sevimsiz çalışanlara sahip bir yere ödediğimiz paraya mı, karnımızın doymamasına mı yanacağım bilemedim.

ShareThis

Related Posts with Thumbnails