25 Ekim 2009 Pazar

LAZELİ

Kahvaltı hepimiz için önemlidir.Güne sıkı bir başlangıç yapmak,enerji depolamak,moral depolamak,her ne bahane bulursanız bulun,nihayetinde kahvaltı önemlidir.Hele ki az sonra göreceğiniz gibi bir kahvaltı bence kaçırılmaması gereken bir fırsattır. Lazeli ne kadar zamandır faaliyette bilmiyorum ancak son zamanlarda adını çok duymuştum.Akçaabat'ta denize sıfır konumuyla bir Ankaralı için zaten fazlasıyla cazip.
Sabahın erken saatinde adımımızı attık,manzara muhteşem.

Masamız bir anda doluverdi.Kahvaltı oldukça zengin.Peynir,zeytin,bal,reçelin yanında turşu kavurma,kaygana ve kuymak gibi yöresel lezzetlerle zenginleştirilmiş.

Börek çok lezzetli.İçi peynir ve salamlı.Hani pastırmalı olsa paçanga diyeceğim ama değil.Yine de çalışma gününün ilk saatlerinde pastırma yeme şansım zaten yok,salam da iyi olmuş.
Kaygana bölgenin meşhur yemeklerinden.
İtiraf etmem gerekirse turşu kavurma benim için asla favori bir yemek olmadı ancak burada oldukça beğendiğimi itiraf etmem lazım.

Bu da fasulye kavurma.

Esas beklediğim şimdi geldi,kuymak. Kuymak tereyağı,mısır unu ve yöresel peynirle yapılan bir lezzet deposu ve enerji bombası.Masada hiçbir şey olmasa da kuymak ve ekmek yeter.Sakın tadına bakmadan çıkmayın.
Sabah sabah deniz havası ve bu harika lezzetler çok iyi geldi.Artık işe koyulma vakti geldi. Lazeli'nde 2 kişilik kahvaltı,sınırsız çay ve kahve servisi ile 20 TL. Fiyat güzel,ortam nefis,hizmet tatmin edici. Lazeli aynı zamanda restoran.Balık ,Akçaabat köfte ve ızgara çeşitleri var.Geçen ay alkollü içki servisi de başlamış.Meraklısına duyurulur.
Lazeli
Kavaklı Beldesi sahil Cad. No:2
Akçaabat Trabzon
Telefon : 462 - 228 05 08
462 - 228 77 06

Hiç yorum yok:

ShareThis

Related Posts with Thumbnails