29 Ekim 2009 Perşembe

TURTA HOME CAFE - ANKARA

Yine uzun zamandır gitmek istediğim yerlerin birindeyim dostlar,Turta Home Café. Turta Ümitköy'de Galleria'nın arka sokağının kuytusunda yer alan küçük ama dünya tatlısı bir yer. 2 katlı mütevazi bir evin giriş katı.İçeri girer girmez sizi sıcak bir ev ortamı karşılıyor ve "bırak herşeyi,gazete ve dergilerle oturup şurada biraz keyif yapayım"" diyesiniz geliyor.Arka bahçe ise küçük ama ağaçlar arasındasınız,nefis.Bu arada Turta'da kaldığım yaklaşık 45 dakika boyunca dinlediğim müziklerin harika olduğunu belirtmem lazım.Latin müzik çok başarılıydı,tebrikler.

Turta'da çeşit çeşit pastalar,kekler,börekler,poğaçalar günlük olarak yapılıyor ve beğeninize sunuluyor.Girişteki görüntü inanılmaz.

Ben hafif açlığımı peynirli kiş'le(bunun adını da Türkçe yazmak tuhaf oluyor ama orijinali gibi quiche yazınca hepten alakasız oluyor,siz keyfinize göre okuyun,kabahati bana bulmayın lütfen) gidermek istedim.Ev yapımı belli ve çok lezzetli.
Bu güzel ve hafif yemeğin ardından çikolatalı cheesecake.Frambuaz ve vişneliyi tercih etmedim ve hiç pişman değilim.Nefis bir cheesecake,üstündeki beyaz ve siyah çikolata parçaları ve yanında çayla birlikte çok iyi gidiyor.
Burası her zaman gelip kafa dinleyebileceğiniz harika bir mekan.Dilerseniz özel günler için pasta siparişi verip tüm pasta da alabiliyorsunuz. 1 kiş,1 cheesecake ve 1 fincan çay 15 TL.Fiyat normal,ürünler harika,haketti,helal.
Turta Home Café
Mutluköy Sitesi 2. Cadde
4.Sokak No:15
Ümitköy Ankara
Telefon : 312 - 235 95 35
312 - 235 57 35
Bahçe Villaları No:125
Bilkent
Telefon : 312 - 266 23 23
312 - 266 71 71

4 yorum:

kardanadam dedi ki...

Yazınız üzerine bugün arkadaşımla gidip denedim.gerçekten çok da memnun kaldık, hem ortamın sıcaklığı hem de lezzetler gerçekten mükemmeldi.vişneli cheesecake'i de yemediğinize pişman olmalısınız bence:)tekrar teşekkürler

Oburcan dedi ki...

Vişneli cheesecake mi? Yapmayın be!!! Haftasonu denemek lazım şimdi :)

kardanadam dedi ki...

valla biz de bi ara(muhtemelen haftasonu) tekrar gidip, çikolatalıyı deniycez.

Adsız dedi ki...

I always inspired by you, your views and way of thinking, again, thanks for this nice post.

- Mark

ShareThis

Related Posts with Thumbnails