9 Ekim 2009 Cuma

ADEM BABA - KAYSERİ

Yine uzun tarihi olan mekanlardan birindeyiz.Kayseri'nin zengin yemek kültürü içinde şehrin en önde gelen yerlerinden bir tanesi de Adem Baba'dır.Kuruluş 1928.Et ve pide çeşitleri olarak zengin bir menüsü olmasına rağmen özellikle ilk defa gidenlerin yemesi gereken sac tavadır.Ki gördüğüm kadarıyla birçok Kayserili de sac tavadan şaşmıyor.
Bizim de ilk gidişimiz olduğu için sac tavamızı söyledik.Heyecanlı bekleyişin ardından masamıza teşrif etti...
Görüntü çok esrarengiz.İçinden ne çıkacağını merak ediyor insan ama kokusu süper.
Ve işte karşınızda Adem Baba'nın meşhur sac tavası.Üstündeki pideler etin suyuna batırıldığı için çok lezzetli.Et yumuşacık ve harika bir tadı var.Kuzu eti nefis.Bazılarını rahatsız eden o kuzu eti kokusu çok az.Yanında az domates ve biberle bambaşka bir et olmuş.Pide et suyuyla yumuşamış ve daha lezzetlenmiş.
İtiraf etmek gerekirse 1 porsiyondaki et miktarı insanı kesmeyebilir çünkü et az.Ancak 1 porsiyon sac tava ve 1 ayranın 8 TL olduğunu duyunca bunu fazla da önemsemiyorsunuz.Bence burada 1,5 ideal olur.Adem Baba'nın kadayıfı da meşhur ama burası Kayseri,dikkatli gitmekte fayda var.Daha uğranacak çok yer var.Kadayıfı da gelecek sefere deneriz.
Adem Baba
Kiçikapı Mahallesi
Vatan Caddesi No:32
Kayseri
Telefon : 352 - 222 85 64

Hiç yorum yok:

ShareThis

Related Posts with Thumbnails