25 Ekim 2009 Pazar

BALIKÇI DEDE - TRABZON

Yıllardır iş gereği Trabzon'a giderim. Balığın anavatanı denebilecek kadar çok ve lezzetli olduğu bu güzel şehirde akşamları leziz taze balık yiyip rakı içerek günün yorgunluğunu atabileceğiniz mekanların en iyilerinin başında gelir Balıkçı Dede.Daha önceki adıyla Odabaş. Şehrin girişinde deniz kıyısında bulunan Balıkçı Dede uzun zamandır ziyaret listemdeydi ve bu hafta gitme fırsatı bulabildim. 2 arkadaş serin havaya rağmen deniz kıyısını tercih ettik ve açık havada yerimizi aldık.Masaya gelen mezelerden seçtiklerimiz hemen geldi.
Beyaz peynir bu ortamın olmazsa olmazı.Tam yağlı ve nefis. Soslu patlıcan da bu işletmenin değişmezlerindendir.Mutlaka tadılması gerekir.
Acılı ezmenin acısı tam kıvamında.
Közde patlıcan gerçekten közlenmiş.
Mezelerle birlikte taze ekmeğimiz geldi,tabi yanında bölgenin mısır ekmeği.
Turşu da buranın klasiklerindendir.Bir Ankara'lı olarak Çubuk turşusunu hiçbir şeye değişmem ancak bu turşu da kesinlikle çok başarılı.
Efendim masamızı mezelerle donatmamızın ardından esasoğlanı da çağırdık,o da bizi kırmadı geldi sağolsun.İşte karşınızda...Arka plandaki karanlığın tamamen deniz olduğunu belirtmem lazım.Denize uzaklığım 1 metre!!!
Rakı ve mezeler eşliğinde devam ederken balıklarımızı da söyledik.Yavaş yavaş hazırlıklar başladı.Aslında genelde Karadeniz'de balığın yanında limon vermezler ama benim özel isteğimle limon da geldi.Tabi yanında kırmızı soğan.
Balık sezonunun açılmasının ardından,her ne kadar henüz hamsi için biraz erken olsa da,sezonun ilk hamsisi geldi.Mısır ununa bulanmış ve tavada kızarmış.Muhteşem.
Bu bölgenin olmazsa olmazı Karadeniz mezgit , tava olarak masamızda yerini aldı.Bence bu civarda balığın en iyi tava yapıldığı yerlerden birisi Balıkçı Dede.Her zaman taze ve iyi pişirilmiş.
Tüm bu harika lezzetler yanında 35 cl rakı,bolca deniz havası,güzel sohbet.Daha ne istenir.Gecenin sonunda hesap 85 TL.Trabzon için oldukça fazla.Buralara gelmeyeli fiyatlar artmış,dikkat.Ancak ortam,balıklar ve servis kalitesi hiç değişmemiş.Balıkçı Dede veya eski ismiyle Odabaş.Fiyat hariç bizi hiç üzmez.
Balıkçı Dede
Akyazı Beldesi
Devlet Karayolları
Trabzon
Telefon : 462 - 2210398

Hiç yorum yok:

ShareThis

Related Posts with Thumbnails