2 Ekim 2009 Cuma

MUTLU LOKANTASI VE KEBAP SALONU - ANKARA

Şehrin bir yerlerinde gizli kalmış çok özel yerler vardır.Şahsen bana en çok keyif veren yerler buralardır. Mutlu Lokantası da böyle yerlerdendir. Aşağı Ayrancı'da Güvenlik Caddesi üzerinde gayet mütevazi,esnaf lokantası tarzında,küçük bir mekan olmakla beraber öğlen vakitleri o kalabalığın arasında yemek yemeyi başarabilmek hayli zordur.Akşamları ise 6 gibi yemekler biter,dükkanı kapatırlar. Çok bilinen bir yer olmamasına rağmen müdavimleri yeter de artar bile.Yıllardır değişmeyen vazgeçilmez,tadına doyulmaz döneri,kurufasulye ve pilavı,tas kebabı,musakkası,ızgara çeşitleri gerçekten bambaşkadır.
Bir öğlen vakti 10 dakika bekledikten sonra kenar masanın birinde yer bulabildim.Siparişimi verdim.
Masaya önce hafif kızarmış ekmek geldi.
Ardından kurufasulye ve pilav.Türk mutfağının bu ünlü çifti her zaman en favori yemeklerimdendir.Burada da çok iyi bir örneği sunuluyor.
Döner ise Mutlu lokantasının en ünlü tabağı.Gerçekten çok lezzetli.Kızarmış ekmekle birlikte,isterseniz ekmek arasında harika gidiyor.Mutlaka tadın.

Bu 2 tabağın fiyatı 15 TL. Aslında bu tarz bir yer için çok düşük değil ancak sonuna kadar hak ediyor. Etraftaki masalardan gördüğüm kadarıyla tas kebabı,salçalı köfte ve musakka da çok talep görüyor ancak şimdilik bu kadar.Gelecek sefer dönerin ardından bir çeşit daha deneyebilirim.
Mutlu Lokantası ve Kebap Salonu
Güvenlik Caddesi No:69/C
Aşağı Ayrancı Ankara
Telefon : 312 - 426 28 42

1 yorum:

todor dedi ki...

döneri muhteşem, bazı öğlenler geç giderseniz kalmıyor haberiniz olsun...

ShareThis

Related Posts with Thumbnails