25 Ekim 2009 Pazar

KONYALI HACI USTA - ANKARA

Pide denince akla hemen Karadeniz,Samsun ve Bafra gelse de pidesi unutulmaması gereken başka yerler de vardır,mesela Konya.Konya'da kıymalı,kuşbaşılı ve peynirli pidenin(börek derler) değişik çeşitlerini göreceksiniz ve hiç unutmayacaksınız,emin olun.Son zamanlarda Konya'ya gidemesem de Konya pidesinin çok iyi örneklerinin sergilendiği bir yer biliyorum,Hacı Usta.Zaten Hacı Usta'nın lezzetini son yıllarda Ankara'da hızla yaygınlaşmasından anlıyoruz.
2 kişi Yıldız'da bulunan Hacı Usta'ya gittik ve pidelerinin tadına baktık.
Restoran 2 katlı ve ferah.Siparişin ardından masaya hemen domatesli ezme geldi.Hafif acılı,yemek öncesi iştah açıyor.
Ardından limon ve maydanoz.
Pide olarak 1 porsiyon kıymalı,1 porsiyon peynirli istedik.Pidelerin boyutuna dikkatinizi çekerim.Ve burada özellikle bahsetmem gereken peynir.Peynir Konya'dan geliyor,tulum peyniri ve küflü peynir karışık.Lezzet olarak rokfor peynirine kuvvetli olarak benziyor.
Peynirli pide(benim favorim) 6 TL,kıymalı ve kuşbaşılı pideler 6,5 TL.Ayrıca Konya usulü tandır ve ızgara çeşitleri de mevcut ancak onları daha sonra denersiniz.İlk defa gidenler pideden şaşmasın.
Konyalı Hacı Usta
Cevizlidere Mahallesi 10. Cadde Balgat
Telefon : 312 - 472 49 59
Alınteri Bulvarı No:47/2 Ostim
Telefon : 312 - 386 11 42
Turan Günes Bulvarı 249. Sk.No:83 Yıldız
Telefon : 312 - 439 89 00

8 yorum:

todor dedi ki...

pideler her zamanki gibi leziz, servis güleryüzlü ve hızlı, ezme berbat :) bir de sanki ostim deki künefe buradakinden daha güzel.

Oburcan dedi ki...

Burada sormam gereken soru "Ostim'de de Hacı Usta mı var" olmalı sanırım!!
Pideleri gerçekten başarılı. Konya'nın küflü peyniri gerçekten başarılı. Sadece bu konuda bir yazı yazmayı düşünüyorum,hakediyor.

todor dedi ki...

niye? yok mu?
gimatı geçiyorsun, kavşaktan yeni yapılan alt geçitten devam karşıyaka mezarlığı istikametine, sonra yeni yapılan bir üst geçit(arabalar için) geliyor üste çıkmıyoruz, altından sola dönüyoruz düz devam ostime doğru, alınteri bulvarı diye geçiyor o caddenin sanırım adı (sende yazmışın zaten şubesini) ostimi karşımıza aldığımızda solda kalıyor, altında benzinlik mi, lastikçi mi ya da iş aletleri satan bir yerler olması lazım. merdivenle çıkılıyor, geniş bir mekan, girdiğiniz yönü düşünürseniz sağ tarafınızdaki cam kenarında oturursanız metro o taraftan geçiyor, pideler aynı metrik olarak geliyor, tandır falan gayet güzel,künefe ustası ortada duruyor gözünüzün önünde yapıyor. yıldız şubesinden önce açılmıştı, ben ilk defa bugn gittim yıldız şubesine. pideler süperdi, ancak ezme (zaten ezme niye veriyorlarsa) ve yayık ayranı (köpük dışında yoğurt tadı gelmedi) hariç gerisi güzel.

Oburcan dedi ki...

Şimdi gördüm,yazıda yazmışım zaten de,o nasıl bir adres tarifidir!!! Tam Zaytung haberi olur : Konyalı Hacı Usta'nın Ostim şubesini Todor'un piksellerine kadar tarifine rağmen Oburcan Ostim'de kayboldu :)

todor dedi ki...

:)
bir an çalışkuşu-somon buğulama da olduğu gibi tereddüte düştüm, arayıp soracaktım ostim çubesinin adresini verin diye :))

Oburcan dedi ki...

Somon buğulamaya hala kafam yatmış değil.Elbet gideceğiz,bakalım ne çıkacak karşımıza? :)

todor dedi ki...

:)
görecez

Oburcan dedi ki...

görelim :)

ShareThis

Related Posts with Thumbnails