22 Şubat 2011 Salı

YAKAMOZ TAŞÇI KONAĞI - ANKARA

Yakamoz , 50 yılı aşkın geçmişi ile Ankara'nın en iyi balık lokantalarının başında gelir. Tunalı Hilmi'de Kıtır'ın üst katından sonra Yıldız'da açılan Yakamoz Diplomat ile Ankaralılar'ın gönüllerinde taht kurmuştu.  Yakın zamanda kapanan 2 mekanın yerine Ümitköy'de eski Taşçı Konağı'nın yerinde Yakamoz Taşçı Konağı açıldı , bize de girmek düştü.
2 katlı müstakil bina oldukça geniş. Dekorasyonda klasikleşen balık ve deniz fügürleri kullanılmış. Masalar beyaz örtülerle kaplanmış. Ortada bir dans pisti ve müzik aletleri!!
Masamıza gelen meze tabağı iştahımızı açıyor. Patlıcan salata , rus salatası , acılı ezme , fava , kaya koruğu , ege otları , girit peyniri , brokoli , enginar kalbi güzel görünüyor.

Az sonra sıcak lavaş geliyor.

Zeytinli meze işletmenin ikramı olarak geldi. Siyah ve yeşil zeytinlerin zeytinyağı ile karıştırılmasından elde edilmiş basit ama lezzetli bir meze. 

Enginar kalbinin sağlığa faydası malum. Bu kadar sağlıklı , bir o kadar da lezzetli gıda zor bulunur , çok beğendim.  

Salata ortalama düzeyde. Fazla iz bırakmadı.

Kalamar tava son zamanlarda yediklerimin en iyilerinden. Kalamar lezzeti çok net alınıyor , kızartması da başarılı. Sosa bile gerek yok bence. 

Karides güvecin görüntüsünün ötesinde pek bir söz söylemeye gerek yok. Güzel karides , güzel tereyağı , sarımsak , acı... Sonuç harika... Bunu kaçırmayın!!! 

Garsonumuzun tavsiyesiyle balık köfte de aldık. Biraz fazla pişmiş olmakla birlikte hafif baharatlı köfteyi beğendim. Yine de önceki 2 ara sıcağı tercih ederim.

Balık olarak ilk tercih Karadeniz mezgit. Ama görüldüğü gibi , balık kötü , kızartma kötü!!! Bu balığın bu şekilde masaya gelmemesi lazım!!

Izgara dil balığı , sosuyla birlikte servis ediliyor. Sosunda zeytinyağı ve sarımsak var ama sarımsak tadı oldukça yoğun , balığın önüne geçti. Sossuz olmasını tercih ederdim. Yine de balığı beğendim.

Yemeğimizi çay ve meyve ikramıyla tamamladık. Yakamoz'dan aklımda kalanlar enginar kalbi , kalamar , karides ve sossuz dil balığı. Fiyatlar böyle bir mekan için ortalamada. Mezeler 6 TL , balıklar 10-18 TL civarında. 2. katta canlı müzik olduğunu da ekleyelim.

Yakamoz Taşçı Konağı
8. Cadde  98. Sokak No:15
Ümitköy  Ankara
Telefon : 312 - 235 66 11

6 yorum:

Adsız dedi ki...

Ümitköydeki balık lokantalarından favorim Cunda Balık tavsiye ederim Oburcan.

Oburcan dedi ki...

Cunda Balık listemde...yakında

todor dedi ki...

bir bilgi: tunalıda ki yakamoz kapandı, orası artık kıtırın, adı da "üst kat".

bir soru: yıldız da yakamoz diplomatın, bildiğimiz esas yakamozla bir alaksı var mı acaba???

bir not: karides güveç süper görünüyor.

Oburcan dedi ki...

Doğrudur,Üst Kat oldu.Bildiğim kadarıyla alakası var ama emin değilim. 2 işletmenin de yakın zamanda kapanmış olması da bu ihtimali güçlendiriyor!

Hande dedi ki...

Bugün yeni bir yer keşfettik.Eskişehir yolunda Çiçek lokantası..Çok şık bir yer..Denemenizi tavsiye ederim..

Oburcan dedi ki...

teşekkürler Hande. Ben de görmüştüm ama gitme fırsatım olmadı. Her gün önünden geçtiğim bir yer. Listeye aldım!!

ShareThis

Related Posts with Thumbnails