30 Mayıs 2010 Pazar

MANGAL SEFASI - ANKARA

Bolu mangal furyasının son temsilcisi Balgat'ta açılan Mangal Sefası. Saymadım ama aynı cadde üzerinde aynı tarzda açılan 5. veya 6. yer olabilir. Allah hepsine iyi kazançlar versin diyorum , umarım hepsi iş yapar.
Mangal Sefası , diğer mekanlar gibi ahşap ağırlıklı dekorasyona sahip. Geniş ve ferah bir yer olmuş. Bahçede oturuyoruz.
Geçen hafta benzer bir yerde daha aynısına denk gelmiştik. Belki de ben bilmiyorum. Mangal restoranlarında bu jalapeño biberinin hikmetini çözebilmiş değilim. Nedendir? Bilen varsa ve bana izah ederse sevinirim.

Acılı ezme hafif acılı olmakla beraber hiç tatmin edici değil. Bunun servisten kalkması veya iyileştirilmesi gerekiyor.
Salata güzel. İçerik , tazelik ve lezzet açısından başarılı.
Yoğurt çok lezzetli. Buraya gelince mutlaka tadına bakılmalı.
250 gram köfte istedik. Resimden de anlayacağınız üzere çok iyi pişmiş. Lezzeti İnegöl köfteyi çağrıştırıyor. Gayet başarılı , bu köfte burada iş yapar.
250 gram et istedik. Pirzola da en az köfte kadar leziz. Mangal başında pişiren ustaya tebrikler. Etler tam karar pişmiş , kurumamış. Etin lezzetini alabilirsiniz. Yumuşacık olması da artı puan tabi. Tatlı olarak kaymaklı ekmek kadayıfı mevcut ancak biz müsait değiliz.
Mangal Sefası , Bolu mangal türüne herhangi bir yenilik getirmese de mevcut yerlere iyi bir alternatif , sıkı bir rakip olacak gibi görünüyor. Fiyatlar rakipleriyle aynı seviyede. Kilo fiyatları ; tavuk 22 TL , köfte 30 TL , et 49 TL. Salata , yoğurt vs. 3-4 TL. Çalışanlar için önemli nokta ; şimdilik sadece Multinet ve Setcard'ın geçerli olduğunu belirtelim. Kredi kartı mevcut. Vale servisi de var.


Mangal Sefası
Ceyhun Atıf Kansu Caddesi No:76
Balgat Ankara
Telefon : 312 - 287 97 50

12 yorum:

Adsız dedi ki...

ben ne zaman nöbet tutsam siz yeni bir et lokantası yazıyorsunuz ve benim bunlara ulaşma ihtimalim sıfır.kabak çekirdeğim de bitti.bu gurultularla nasıl geçer gece..afiyetolsun.ümit

Oburcan dedi ki...

Sevgili Ümit ,
nöbet saatlerini yazarsan , en azından etleri o saatlere denk getirmemeye çalışırım ama tavuk ve balık için söz veremem :)

Löplöpcü dedi ki...

Bizim ofis balgatta Ata plazada. O yüzden her geldiğimde bu bolu mangallardan birine gideriz. Geçen çarşamba Mangal Sefasındaydık. Bence yoğurt, salata, köfte hemen hemen heryerde aynı. Ben köftenin yanında közlenmiş biber, közlenmiş domates ve közlenmiş soğanı çok severim. Burada onu bol bol getiriyorlar. Kırçiçeciğin altında ise asla getirmiyorlar!! Benze en büyük avantajı bu!

Oburcan dedi ki...

Katiliyorum,yazida da belirttigim gibi bir yenilik yok, heryer otomatige baglamis, ikramlar ayni, fiyatlar ayni. Bu benzesme yuzunden korkuyorum, bu isin modasi gecerse hepsi kapanir.

Alev dedi ki...

Fiyatlar daha uygun olsa keşke...

Oburcan dedi ki...

Fiyatlar 1-2 TL degisebilir ama Heryerde benzer. Yinede yaklasik 20 TL ile 2 kisi rahat rahat doyar.

Algorismus dedi ki...

Merhaba, çok güzel bir blog yapmışsınız. umarım devam ederseniz :)

Oburcan dedi ki...

Sevgili Maydin , teşekkür ederim. Şimdilik bırakmak gibi bir niyetim yok , birlikte devam yani :)

fundaa dedi ki...

BALGATTA BİRÇOK RESTRONTA GİTTİM. MANGAL SEFASININ TEMİZLİĞİ VE YEMEKLERİNİN LEZZETİNİ HİÇBİR YERDE ALAMADIM, HERKESE TAVSİYE EDEBİLİRİM:))) SEVGİLER

Oburcan dedi ki...

Bilgi için teşekkürler Funda. Bu tip yorumlar hepimiz için son derece faydalı.

Adsız dedi ki...

AİLEMLE ÖNERİLERİNİZ DOĞRULTUSUNDA MEKANLARA GİDİYOR VE YENİ LEZZETLER DENEMEYE ÇALIŞIYORUZ,BU ANLAMDA TEŞEKKÜR EDERİZ Bİ ÇOK YENİ YER KEŞFETTİK. BURAYLA İLGİLİ OLARAK DA BALGATTA YANYANA BİRBİRİNE BENZEYEN ADINDA MANGAL OLAN BİRÇOK MEKANDAN BİRİ, HİZMET KALİTESİ İLE İLGİLİ BİRAZ SIKINTILI, ÇOK MASA OLMAMASINA RAĞMEN PEK İLGİLENİLMEDİ DİYEBİLİRİM. LEZZET OLARAKDA DAHA ÖNCE YİNE SİZİN ÖNERİNİZ ÜZERİNE DENEDİĞİMİZ MANGALEVİ SANKİ DAHA İYİYDİ, BU MEKANIN BİRAZ DAHA LEZZET ANLAMINDA ÇALIŞMASI LAZIM GİBİ GELDİ BİZE.

Adsız dedi ki...

I really like your blog and i really appreciate the excellent quality content you are posting here for free for your online readers. thanks peace klara.

ShareThis

Related Posts with Thumbnails