24 Mayıs 2010 Pazartesi

İKBAL - AFYON

Ankara ve İstanbul ahalisinin özellikle bayram tatillerine giderken ve dönerken mola yerleri Afyon İkbal tesisleridir. Hele hele uzun tatillerde bir çok arkadaşımla İkbal'de karşılaştığımı hatırlarım. Sabah erken saatte yola çıkılır , kahvaltı İkbal'de edilir , sucuklu yumurta yenir , sonra yola devam. Dönüşte ise öğle saatlerinde Antalya ve civarından hareket edilir , akşamüstü gibi İkbal'de yemek yenir ve dönüş. Genel eğilim budur.
Biz de 19 Mayıs bağlantılı minik tatilimiz için Antalya'ya doğru yola çıktık. Sabah 8 civarında İkbal'e ulaştık ve sucuklu yumurtamızı söyledik. Sucuk İkbal markalı , kendi üretimleri. Son derece lezzetli olduğunu söylememe gerek yok sanırım. İçinde 2 yumurtaya ilave olarak hatırı sayılır sucuk var!! Yanında 1 bardak çay ile işte size ziyafet...

Dönüşte ise gözünüz yemeklere takılmadan edemiyor. Camekanın arkasında birbirinden nefis görünen tencerelerde tandır , haşlama ve fırın çeşitleri mevcut.
Afyon'a gelmişken kaymaklı ekmek kadayıfı yemeden gitmek olmaz. Afyon'un kaymağı meşhur. Ekmek kadayıfı gibi bir tatlı üzerinde bile kaymağın o muhteşem tadını alabiliyorsunuz. Dilerseniz marketten bu kaymağı satın alabilirsiniz.
Tatlıda son nokta. Arzu ederseniz vişneli ekmek kadayıfı alabilirsiniz. Üstüne kaymak ilavesi şart tabi!!!
İkbal Türkiye'de en iyi yolüstü tesislerden, hatta belki en iyisi. Ancak bir noktayı belirtmem lazım ; 1 sucuklu yumurta fiyatı 12 TL. 1 kişi için fazlasıyla doyurucu kabul ama bu fiyat yüksek!! Bunun dışında çorbalar 5 TL , et yemekleri 15-20 TL. Yine de bu güzel yemekler ve bu inanılmaz kaymağın tadına bakmadan geçilmez.

İkbal Dinlenme Tesisleri
Tel: (272) 252 54 00

1 yorum:

MMO dedi ki...

Tutmayın beni Afyon'a gidicem! :P
Güzel yemişsin gene, afiyet olsun. Özellikle kaymaklı ekmek kadayıfında gözüm kaldı!

ShareThis

Related Posts with Thumbnails