30 Mayıs 2010 Pazar

BİZİM ÇATI - ANKARA

Deniz hasretiyle yanıp tutuşan güzel Ankara'mın hemen yanıbaşında 2 tane göl olmasına rağmen bu kadar az faydalanmasına hep şaşırmışımdır. Hadi Eymir gölünü kabul ettik , ODTÜ tesisleri var , kullanımı biraz daha kısıtlı. Ama Mogan gölü bir türlü o talebe cevap verecek tesisleşmeyi becerememiştir. Son yıllarda açılan Mogan Park daha halk tipi bir yer olmakla beraber , haftasonları insanların açıkhava ve "vazgeçilmez" mangal özlemlerine bir nebze derman olmuştur. Yine de böyle kalabalığa girmek istemeyenler için bir takım tesisler olmakla birlikte , hem sayı itibarıyla az olmaları , hem de gölün keyfini doyasıya çıkaracak ekipmana sahip olamamaları nedeniyle hep birşeyler eksik kalmaktadır.
Bugün bu bahsettiğim yerler içinde en iyilerinden birindeyiz. Bizim Çatı'ya ulaşım kolay. Gölbaşı'na gelmeden Haymana yol ayrımından sağa dönüp 7 km. gidiyorsunuz. Patalya Otel ve Mogan Park'ı geçince sol tarafta kalıyor , giriş yerini gösteren tabelalar var , kaçırmanız biraz zor.
Pazar günü ve şirket brunch'ımız var. Tüm çalışanlar ve aileleri saat 10:00 civarında geldik. Hava sıcak , rüzgar yok , yani şanslıyız.

Masalar rahat. Ancak iç tarafta , ağaç altlarında kalan masalarda ciddi bir karınca , böcek vs. ile haşır neşir olma durumu sözkonusu. Alerjikler ve huyluları uyaralım!!
Açık büfe üst kısımda , şemsiyelerin altında hazırlanmış. Çok geniş bir büfe değil , çok çok fazla çeşit yok. Ancak mevcutların kalitesi oldukça iyi. Çorba ile başlayan büfe , peynir ve zeytin çeşitleri , bal , reçeller , mısır gevrekleri ve müsliler , zeytinyağlılar , kek ve börekler , tatlı ve meyveler sıralamasıyla dizilmiş. Masalarda sürahiler içinde taze sıkma , katkısız , portakal suları. Tüm grubun üzerinde hemfikir olduğu nokta ; peynirlerin harika olduğu , su böreği ve sigara böreğinin lezzeti. Ben bu listeye kısır ve kek'i de ekleyeceğim.



Herkes memnun. Herşey lezzetli. Şahsen çeşit sayısı belirtilerek reklamı yapılan uçsuz bucaksız açık büfelere sıcak bakmıyorum. Lüzumsuz yere fazladan yemek yediriyor. Burada az demeyelim , haksızlık olmasın , yeterli ama kaliteli çeşitlerle tam karar karnınızı doyuruyorsunuz. Tek eleştiri noktam Tüek kahvesinin olmaması. Bu güzel ortamda insanın canı köpüklü bir Türk kahvesi çekiyor doğrusu. Brunch sonrası masaların yanında bulunan boş yerlere yanan mangallar konabiliyor. Öğleden sonra olay "kendin pişir kendin ye" şekline dönüşüyor. Tesiste açık yüzme havuzu mevcut. Yaz akşamlarında havuzbaşında düğün , nişan , yemek vs. organizasyonlar oluyor. Ayrıca otel kısmı da var.
Brunch saat 10:00-13:00 arasında. Fiyat kişi başı 22,5 TL. 0-6 yaş ücretsiz , 6-12 yaş %50 indirimli. Önümüz yaz , bu güzel mekanın keyfini bir gün illa ki sürün derim.
Club Bizim Çatı
Haymana Yolu 7. km
Gölbaşı Ankara
Telefon : 312 - 498 21 21

3 yorum:

Adsız dedi ki...

Evet bizim çatı yermekan olarak çok güzel ancak kırkyıl hatırı sayılan türk kahvesi neden ikram yasağı var anlamıyorum.Bende bizim çatı soğuk biz iz bıraktı gerisini hiç önemli değil( demekki bizim çatıda müşteri memmnuniyeti önemli değil).

Oburcan dedi ki...

Yakın zamanda o da olur diye düşünüyorum, o zaman çok daha keyifli bir yer haline gelir.Biraz daha zaman verelim derim :)

Adsız dedi ki...

arkadaşlar sagılarıma isteklerinizi yüksek kurma bildiracegim müdürümüz levenet beyle konuşup detaylı bilgi alacagım tekraren msj atarsanız sevinirim iyigünler

ShareThis

Related Posts with Thumbnails