27 Mayıs 2010 Perşembe

BEY KONAĞI - TRABZON

Trabzon'da denize en yakın balık lokantalarından biridir Bey Konağı. Yakın derken aslında denize sıfır diye belirtmem lazım , o kadar yakın yani. Eğer Trabzon'da canınız deniz kıyısında rakı-balık yapmak isterse en iyi 2 alternatiften birisidir. Diğer alternatifi zaten daha önce yazmıştık , merak edenler bir zahmet eski sayılarımıza baksınlar :)


Sipariş aşamasında mezeler masanıza geliyor , aralarından beğendiğinizi seçiyorsunuz. Çeşit bol , kızartma ve zeytinyağlılar , turşu , peynir çeşitleri , dil , balık. Zor olan kısım karar vermesi. Az ve öz yemek amacındayız. Rakı içeceğimiz için adettendir önce beyaz peynir aldık ve memnun kaldık.
Soslu patlıcan kızartma nedendir bilmem bu civarda çok yapılır. Yiyince anlıyoruz ki güzel yapıyorlar , belki bu sebeple!
Bu tarafta yaygın bir meze daha , acılı ezme. Bence masadaki en güzel lezzet!
Salata görüntü ve lezzet olarak harika. Karışık salata söylediğimiz için , görünmese de , altında piyaz var.
Balık çeşitleri bol. Artık herkes biliyor sanırım , bu bölgede benim tercihim daima Karadeniz mezgiti ve barbun. Mezgit biraz küçük olduğundan tavsiye etmediler , biz de sadece barbun aldık. Mısır ununa bulanmış ve çok iyi kızartılmış , yanında yumurtalarıyla ziyafet.
Meyve ikramı ile gecenin sonuna geldik. Karpuza bayılırım ama bu vasat , malum karpuz seçmek maharet ister. Bir ustaya danışmak gerek , ki sizi aydınlatsın. Kavun müthiş ve bunu tahmin ettiğim için gecenin başında 1 tabak söylemiştim , rakıyla kavun birbirini sever!!
Hava , deniz , rakı , balık , herşey güzel. Tüm bunların üstüne sohbet en güzel ;)
2 kişi içki dahil 95 TL hesap ödedik. Böyle bir yemek için değer. Bey Konağı'nın en kötü yanı Bölge Trafiğin hemen yanında olması. Çıkışta alkol muayenesine girme ihtimaliniz yüksek. Ancak arzu edenlere şoför hizmetlerinin olduğunu da belirtelim...


Bey Konağı
Sahil Yolu Üzeri
Akyazı Beldesi Trabzon
Telefon : 362 - 273 25 14

Hiç yorum yok:

ShareThis

Related Posts with Thumbnails