28 Mayıs 2010 Cuma

SARAY KÖFTE BALIK - TRABZON

Trabzon'da Akçaabat köfte ve balık ikilisinin güzel örneklerinin sunulduğu yerlerin en yenilerinden bir tanesi Saray'dır. Sahil yolunda , denize karşı görkemli binasıyla karşınıza çıkar , gözden kaçırmak olası değil. Yaklaşık 1 yıldır hizmet veren Saray'da restoranın yanı sıra cafe , konferans salonu , çocuk oyun alanı , PS3 gibi hizmetler de mevcut.
Geleneksel olarak salata ile başlıyoruz. Salatayı karışık istediğimiz için piyazla birlikte geldi. Piyazı çok ilgi çekici bir tat olarak kabul etmesem de bu civarda piyazsız yemek yemediğimi farkettim. Ama itiraf etmem lazım ki lezzetli.
Kaygana , Karadeniz mutfağında önemli bir yere sahiptir ama bende öyle bir yeri yok. Yine de ikram kategorisinde geliyor , tadına bakılacak.
Acılı ezme buralarda sık sık karşımıza çıkmaya devam ediyor. Bundan şikayetçi değilim.
Balık çeşitleri içinde barbun çizgimi koruyorum :) Yine başarılı bir tava örneği , leziz bir barbun. Yolu bu tarafa düşenler , aman ha!! İhmal etmeyelim!!
Akçaabat köfte diğer tabağımız. Çok lezzetli. Yanında kızarmış Vakfıkebir ekmeği ile tipik Trabzon mutfağı işte. Balıkla birlikte uygun olur mu diye düşünmeyin , ikisinin de tadına bakın. Gerekirse yarım porsiyon da yapılabiliyor.
Tatlı ve çay ikramı ile yemeğimizi noktalıyoruz.
Bu bölgede oldukça fazla sayıda yer geziyorum ve şunu rahatlıkla söyleyebilirim ; Saray , balık ve köfte konusunda başarılı. Büyük mekanıyla gerektiğinde misafirleriniz ve kalabalık grupların da ağırlanabileceği bir yer. Fiyatlar bölge ortalamasında. 2 kişi 38 TL hesap ödedik.


Saray Köfte Balık
Darıca Belediyesi
Samsun Caddesi No:11
Akçaabat Trabzon
Telefon : 462 - 268 26 63

Hiç yorum yok:

ShareThis

Related Posts with Thumbnails