18 Mayıs 2010 Salı

BİZİM OLTU KEBAP - ANKARA

Eşsiz lezzetlerimizden Oltu (Cağ) kebabın Ankara temsilcilerinden birini daha ziyaret ettik. Ben ve güzel insan Güven. Zaman zaman kendisinden bahsetmişimdir. Eskiden aynı şirkette çalışırdık kendisiyle , derken yollarımız ayrıldı. Lakin mühim değil , çünkü gönüllerimiz bir. Blog'umuzun sıkı takipçisi , hatta bazen danışmanı ve yol göstericisidir. En son Mantıcı isimli efsaneyi Güven keşfetmiş ve bizlere armağan etmiştir(merak edenler eski cüzlerimize bakabilir :)
Bizim Oltu Kebap , Balgat'ın üst kısmında yer alır. Civarında özel şirket , bakanlık , parti merkezi vs. gibi insanların yoğun olduğu birimler olduğu için öğle saatlerinde gidilmesi çok tavsiye edilmez.
Söylemeye gerek olmasa da söyleyelim , adı üstünde , Oltu kebap. Başka bir şey yok yani. Sipariş alırken sadece ne içeceğiniz soruluyor. Hemen salatamız geldi. Salata güzel.
Bizim Oltu'ya gelmeyeli uzuuun zaman olmuştu. Bu arada ilk şiş masada. Ben biraz yağlı buldum. Bu kebabın yapımında en önemli aşama etin 1 gece öncesinden terbiye edilmesidir. Terbiyesi de biraz az geldi. Ama yine de lezzetli denebilir.

Oltu kebap yendiği zaman adettendir , tatlı olarak kadayıf dolma gelir. Kadayıf dolma gayet güzel , tadı yerinde.
Oltu kebap , yurdumuzun diğer yörelerinin kebaplarına(İskender,Adana) göre daha az yaygındır ve daha az bilinir. Ancak bence lezzet olarak onlardan eksiği yoktur. Bu yüzden herkese bu tarifsiz lezzeti denemesini öneririm. Ancak Ankara'da daha iyi örnekleri var , blog'da da mevcut. Fiyatlara gelince , 1 şiş 7,5 TL , doymak için en az 2 şiş yersiniz.Salata , ayran , tatlı derken kişi başı 25 TL'yi bulur. Afiyet olsun.
Bizim Oltu Kebap
Ehlibeyt Mahallesi
5. Cadde No:22/B
Balgat Ankara
Telefon : 312 - 472 98 37

6 yorum:

Adsız dedi ki...

Sayin Oburcan, Kiz Kulesinden Oltu kebapciya hizli gecis yapmissiniz,vallahi bravo :)

Oburcan dedi ki...

Amacımız hızlı geçişler zaten :) Bakarsınız yakın zamanda tekrar İstanbul'dan çıkarız!!

caner dedi ki...

Hey Maşallah Canım Çekti

uğur dedi ki...

Damağımın suyu akacak :) işkence yapmayın

Oburcan dedi ki...

Sevgili Uğur ,

amacımız işkence yapmak değil , sadece gideceklere yardım etmek , bilgi vermek :)

ali ihsan dedi ki...

o şişe 7,5 TL vermek hiç akıl karı değil. çünkü 4 şiş rahat yenebilir ki 30 TL eder, feci pahalı.
30 TL ye gidin 4 porsiyon döner yiyin protein komasına girin.

ShareThis

Related Posts with Thumbnails