15 Mayıs 2010 Cumartesi

WINE HOUSE - ANKARA

Wine House 20 yıla yakındır Ankara'nın keyifli mekanları arasındadır. Boğaz sokakta olan eski yerini hatırlayanlarınız olacaktır. Orası da ayrı güzeldi ancak Oran'da bu yeni binası şehrin köşesinde daha dingin , daha özel bir mekan sunuyor bizlere. Havaların ısınmasını fırsat bilerek arka taraftaki bahçede oturmaya karar veriyoruz. Zamanlamamız çok iyi , güneş batıyor.
Güneş batadursun , siparişimizi veriyoruz. Ardından masaya ilk tabak geliyor. Baharatlı zeytinyağı , kepekli ekmek ve şarap. Wine House'un yerli ağırlıklı şarap menüsünden özel testi şarabını deniyoruz ve memnun kalıyoruz. Ancak zeytin , özel ilgi ve sevgi alanıma girdiği için bahsetmeden geçemeyeceğim , bu zeytin çok iyi değil. Wine House'a daha iyisi yakışır.

Başlangıç olarak Raclette alıyoruz. Geleneksel bir İsviçre yemeğidir. Özel Raclette peyniri ızgarasında eritilir , arzuya göre ızgaranın alt tarafında et parçaları da pişirilir. Eriyen peynir , minik patateslerin üstüne sürülür ve afiyetle yenir. Beklentimiz ızgarasıyla birlikte masaya teşrif etmesiydi ancak erimiş halde tabakta geldi. O kadarı ancak anavatanında olur diyerek fazla takılmıyoruz. Ne de önemli olan o tadı alabilmek. Aldık mı? Evet oldukça aldık.
Benim tercihim Viyana usulü tavuk schnitzel. Görüntüsü harika , göz doyurucu. İyi de kızartılmış. Ancak tavuk tadı zayıf. Daha kaliteli bir tavuk daha iyi sonuç verecektir. Üstündeki baharatlı tereyağı yavaş yavaş eridikçe lezzeti artırıyor. Yanında gelen elma dilimli patates ve sebze sote gayet lezzetli.
Eşimin tercihi Bodrum Çökertme Kebabı. Kibrit patates üstünde naneli ve az sarımsaklı yoğurt ve bonfile et. Et lezzetli ve iyi pişmiş. Patates , yoğurt ve baharatlarla bizi memnun ediyor.
Gecenin sonuna ve en önemli anına geldik. Eskiler bilir , Wine House'da çikolatalı sufle yenir. Başka bir ifadeyle çikolatalı sufle Ankara'da Wine House'da yenir. Bu nedenle yemeğin başında sufle siparişimizi veriyoruz. Çünkü hazırlanması ve pişmesi için 30 dakikaya ihtiyaç var. Uzun zamandır Wine House'a gelmemiş olmamızdan dolayı sufleyi heyecanla bekliyoruz. Görünümü çok güzel. Tadı daha da güzel. Geçen yıllarla değişen bir şey olmamış , Wine House'un harika suflesi hala yerinde. Yanında çikolata sosu ve kremasıyla birlikte yemek sonrası bir tatlı nasıl olmalı dersi verircesine lezzetli. Buraya sadece kahve eşliğinde çikolatalı sufle yemeye bile gelinir. Fanatiklerine duyurulur.
Muhteşem tatlı sonrası çay ikramı ile birlikte batan güneşle serinleyen havanın etkisini azaltmaya ve içimizi ısıtmaya çalışıyoruz. Ama sufle tadı hala damaklarda ve bir süre unutulmayacak gibi. Bu sırada yan masaya gelen mermerde pişmiş bonfile hem görüntüsü hem de kokusuyla aklmıza düşüyor , bir sonraki sefer için not ediyoruz. Ana yemeklerde yine geleneksel İsviçre lezzeti olan Fondü'yü gözardı etmeyiniz lütfen. Fiyatlar kendi kategorisinde ortalamada. Başlangıçlar 10-15 TL , ana yemekler 20-30 TL. Şarapla birlikte bu yemeğe 100 TL ödüyoruz ve tekrar geleceğimizi belirterek ayrılıyoruz.
Wine House
Arif Nihat Asya Sokak No:37
Oran Ankara
Telefon : 312 - 490 8674

6 yorum:

hay sana ne dedi ki...

hazır satılan dilimlenmiş zeytinleri mi koymuşlar?
Ben olsam atardım kafalarına...
şaka gibi

Oburcan dedi ki...

Evet zeytinler hazırdı muhtemelen ama hemen atmayalım,şimdilik bir uyarı yetsin :)

hay sana ne dedi ki...

Wine House demek bir yere gerçekten iddialı...
O kadar alışık ki her yer iddialı adları alıp, sıradan servis vermeye

Biz müşteri olarak, bu konuda sert olmaz isek, sanırım bu durum asla değişmeyecek.

Bir de aynı şekilde nefret ettiğim iceberg durumu var ki, hiç ağzımı açmayayım şimdi :))

Oburcan dedi ki...

Evet , iceberg'i sonraya saklayalım. Önce zeytini düzelttirelim...

Damla T. dedi ki...

Önce Wine House'un kapandığını duyuralım. Dün kapısının önüne kadar gidip, o 20 yıldır dimdik ayakta duran mekanın yerinde yeller estiğini görünce pek bir hüzünlendim. Eskiden çok sık giderdik. Sen Mayıs ayında yazmışsın ve 20 yıldır açık olan bu yer benim şansıma geçen 2 ay içinde kapanmış. Rezervasyon yaptırmaya gerek duymamıştım ama ne yiyeceğimi bile planlamıştım. Talihsizlik... Web sitelerinde -işletme bilinciyle- keşke bir bildirim yapsalar da, kimse oralara yorulmasa.

Oburcan dedi ki...

Ankara'nin eski mekanlarindan birinin kapandigini ogrenmek uzucu. Kalanlari koruyalim bari :) Bilgi icin tesekkurler Damla.

ShareThis

Related Posts with Thumbnails