5 Mayıs 2010 Çarşamba

ULUS AİLE ÇAY BAHÇESİ - NİKSAR - TOKAT

Tokat - Niksar yolu 35. km.'de bir tepenin en yüksek noktasında bulunan Ulus Aile Çay Bahçesi , manzarası ve temiz havası ile aklınızı başınızdan alacak cinsten bir yer. Kendi halinde minicik bir yapı olan mekan bir aile tarafından işletilmekte. Bu yörede bilinen bir yer olduğu orada bulunduğum 45 dakika içinde gelen gidenden kolayca anlaşıldı. Dışarıda bulunan masada yerimizi aldık ve çay eşliğinde ızgara etimizi beklerken manzaranın keyfini çıkardık.


Börtü böcek çekmek sıkça yaptığım birşey değil , lakin burada insan bitki örtüsüne kayıtsız kalamıyor.
Girişte yer alan ızgarada etlerimiz pişmekte , kokusu tarifsiz...


Nihayet etimiz pişti ve masaya teşrif etti. Öğrendiğimize göre Niksar yöresinin kuzuları kullanılıyor. Lezzeti muhteşem. Çok iyi pişmiş ve içi suyunu korumuş. Ekmeğimizi önce etin üstüne bastırarak etin suyunu çektiriyoruz ve bu şekilde yemeye başlıyoruz. Bıçak verilmemesi itibarıyla , sadece çatal ve diş gücünüzle eti yemeniz gerekli ama gözünüz korkmasın , et yumuşacık. Yanında verilen ızgara domates ve biber de enfes.
Gelelim salataya. Aslında buraya geliş amacımız et yemek olsa da köy domatesi ve soğanı ile yapılmış salatanın lezzetini daha büyüleyici bulduk. Sadece bu salata bile tek başına ziyafet.
Temiz hava , güzel et , nefis salata , demli çay. Yaşamanın sadece nefes almaktan ibaret olmadığını tekrar hatırlattı bize. Size de tavsiye edeceğim. Havalar ısındı , çıkın dışarı , güneşi hissedin mutlaka , sessiz bir köşe bulun kendinize , böyle ziyafete de gerek yok hani , kendinizce bir lezzet kafidir , yaşadığınızı hissedin ve şükredin.
Ama yolunuz bu tarafa düşerse de Fevzi Usta'yı unutmayın!!
Ulus Aile Çay Bahçesi
Tokat-Niksar Karayolu 35. km.
Tokat
Telefon : 542 - 304 05 00

1 yorum:

ankaraguclufatih dedi ki...

Size önerebileceğim bir yer, Çanakkale iline ait küçükkuyu beldesi, Çanakkale'den Edremit'e doğru inerken yol üzerinde bulunan bir yer, Burda çok güzel bir kaç tane çay bahçeleri var eğer bir gün yolunuz düşerse Çanakkale'ye vede vaktiniz olursa kesin burdan geçmenizi tavsiye ederim manzarası harika.
_________

http://mw2.google.com/mw-panoramio/photos/medium/32653630.jpg

ShareThis

Related Posts with Thumbnails