1 Mayıs 2010 Cumartesi

MAZLUMLAR MUHALLEBİCİSİ - ESKİŞEHİR

Mazlumlar muhallebicisi Eskişehir'in en ünlü mekanları arasında yer alır. 1927 yılında bir Makedonya göçmeni tarafından kurulmuş ve kardeşleri ile birlikte bugünlere ulaşmışlardır. Zaman zaman belirttiğim gibi , benim pek sevmediğim "en iyi 10" listesinde "muhallebiciler " kategorisinde yer alması , böyle mütevazi bir işletmenin geldiği nokta hakkında fikir vermesi açısından önemlidir.
Eskişehir'de Haller Gençlik Merkezi içinde yer alan Mazlumlar'a bir akşamüstü uğradım. Kendi üretimleri olan kazandibi , keşkül , muhallebi , tavuk göğsü , ekmek kadayıfı , supangle ve dondurma beğeninize sunuluyor.


Benim tercihim tatlılar listesinin girişinde yer alan su muhallebisi. Tabi gül suyu içinde yüzer halde geleceğini bilmiyordum. Gül suyunu hiç sevmediğimi de belirtmem lazım. Ancak bu kadar gül suyuna rağmen , muhallebinin tadını alabilmem bir fikir veriyor olsa gerek. Eminim sade bir şekilde yendiğinde çok mutlu edecek.Eskişehirli arkadaşlarımdan öğrendiğim kadarıyla Mazlumlar'ın tüm ürünleri denemeye değer , yanında kendi yapımları olan limonatayı da unutmamak lazım. Fiyatlar 3,5 - 4 TL.
Yolu Eskişehir'e düşen herkes bu güzel kenti gezerken , zengin yeme içme dünyasına da ilgi göstermek istiyor. Restoranlar hakkında da sizlere elinden geldiği kadar yardımcı olmaya çalışan
Oburcan , yemek sonrası tatlı krizleri veya biraz soluklanmak , dinlenmek ve enerji toplamak maksatlı molalarınız için Mazlumlar'ı şiddetle tavsiye ediyor.
Mazlumlar Muhallebicisi
Haller Gençlik Merkezi No:23
Eskişehir
Telefon : 222 - 320 71 18

1 yorum:

Arbys Gift Card dedi ki...

These are very tasty dishes.. i will eat them soon again...
Thanks for the post...

ShareThis

Related Posts with Thumbnails