27 Mayıs 2010 Perşembe

HUZUR PİDE VE KEBAP - RİZE

Orta büyüklükte bir il olan Rize'ye yemek sektörü açısından bakıldığında bu büyüklüğünün çok daha ötesinde olduğu görülür. Şehir merkezinde yanyana bulunan 2 restoran Huzur ve Bekiroğlu (blog'da mevcut) inanılmaz kapasiteleri ve başdöndüren müşteri trafiği ile her ziyaretimde beni şaşırtmıştır. Çayeli'nden çıkıp tüm Türkiye'ye yayılan Hüsrev'den bahsetmeye gerek bile yok zaten.
Öğle yemeği için Huzur'dayız. Sıcak havaya rağmen bahçe serin ve ferah. Girişte geleneksel olarak sizi odun ateşinde döner karşılıyor.

Hemen yanında yer alan tezgahta yemekleri görebilirsiniz. Birkaç örnek vereyim diyeceğim ama çeşit o kadar çok ki , hangisini yazsam diğerlerine haksızlık olacak diyerek , menünün "sadece" yemekler kısmının fotoğrafını çektim. Bunlara ilave olarak pide ve ızgara çeşitlerinden de yiyebilirsiniz. Rize'ye kadar gelince buranın meşhur kurufasulyesinin tadına bakacaksınız , kural budur!! Hafif şekerli tadıyla sizi mutlu edecek bir lezzeti var. 2-3 çeşit denemek istediğim için hepsinden "az" miktarda istedim. Resimde gördüğünüz "az" kurufasulye. Tezgahta sizi karşılayanlar arasında güveç var. Bu görüntüye kayıtsız kalmam imkansız. Güveç te harika. Kuzu eti ve sebzeler , güvecin o hafif topraklı tadında nefis pişmiş. Bu da "az" güveç.

Girişte döner görüntüsü ve kokusu aklımızdan çıkmamış olsa gerek , "az" döner istedik. Etin lezzeti harika , odun ateşiyle birleşince sonuç harika olmuş. Gönül isterdi ki bunların üstüne fırın sütlaç yiyelim ama kapasitemizi doldurduk. Az az derken bayağı birşeyler oldu. Onu da gelecek sefere yemeyi ümit ediyoruz ve ikram edilen çay eşliğinde keyfimize bakıyoruz. Menüde gördüğünüz gibi fiyatlar hesaplı. 2 kişi 25 TL ödeyerek , Rize'den ve Huzur'dan huzur içinde ayrıldık.


Huzur Pide ve Kebap
Cumhuriyet Caddesi No:111
Rize
Telefon : 464 - 217 15 11

2 yorum:

hay sana ne dedi ki...

istanbul'da vasat bir yerde bile olsa, hele ki işin içinde içki varsa x2 yaparız hesaba...
barbunda aklım kaldı

Oburcan dedi ki...

İstanbul için haklısın ama Karadeniz ucuz. Hatta biraz pahalı bile sayılabilir ama o ortam için normal diyeceğim ve susacağım !!

ShareThis

Related Posts with Thumbnails