11 Mayıs 2010 Salı

GÜVERTE LOKANTASI - ANKARA

Karadeniz mutfağını sevmeyen yoktur. Halis tereyağı ile yapılan nefis tencere yemekleri , kurufasulye , kara lahana çorbası ve dolması , fırın sütlaç , kadayıf. Liste uzar gider ama biz uzatmayalım. Karadeniz mutfağının Ankara'daki güzide temsilcilerindendir Güverte. Gimat'a bitişik konumu itibarıyla bilhassa öğle yemeklerinde çalışan kesimin kurtarıcısıdır. O bölgede geçen 3 yıl boyunca onlarca misafirimi gönül rahatlığı ile Güverte'de ağırlamış , defalarca Güverte'de yemek yemiş biri olarak , uzun bir aradan sonra tekrar buraya gelmenin mutluluğunu yaşıyorum.
Mevsim salata ile başlıyoruz. Hafif ve güzel bir başlangıç. Az çorba istiyorum , mercimek ve Güverte çorba var. Tercihim Güverte. Sebze çorbası diyebiliriz. İçinde nohut , havuç , patates, bulgur ve daha neler var neler... Çok lezzetli , çorbaseverlere duyurulur.
Arkadaşım ilk defa gelmesi itibarıyla aşçı tabağı istedi. Tabakta kuru fasulye , kara lahana dolma , sebzeli kebap ve pilav var. Güverte'ye ilk defa gelenler için en doğru tercih. Tüm yemeklerden çok memnun olduğunu söylemesine gerek yok , mimiklerinden anlaşılıyor :)
Ben tabi ki kurufasulye istedim. Aynı zamanda şeker fasulye olarak bilinen bu fasulyenin pişirme tekniği sır gibidir. Ancak içine az şeker konulduğu , fasulyenin süt içinde bekletildiği rivayet edilir. Bilenler söylesin , bilmeyenler denesin. Fasulyenin tadı hafif şekerli. Tereyağı ile piştiğini her haliyle belli ediyor.

Böyle güzel kuru fasulye olur da yanında pilav olmaz mı? Pilav da diğer yemekler gibi tereyağı ile yapılmış ve enfes. Üstüne kuru fasulye ilavesi ile yenmesi tavsiye olunur.
Buraya kadar gelmişken kara lahana dolma yememek ayıptır!! Son bir gayretle 2 kişi dolmaların tadına bakıyoruz ancak yanında gelen süzme yoğurt en az dolma kadar başarılı. Bu tabağı da unutmamak gerek.
Ben yemeği tamamlıyorum ve ikram edilen çayı yudumlamaya başlıyorum. Arkadaşım B. bu keyfi biraz daha uzatmak istiyor ve tatlılardan kadayıf istiyor. Tabi üstünde bolca Giresun fındığı. Ben tadına bakmak amacıyla köşesinden 1 parça alarak başlasam da B.'nin affına sığınarak yarısını yiyorum. Sağol B. :)
Tüm bu yemeklerin yanı sıra Güverte'de özellikle haşlama et tavsiye edeceğim , asla pişman olmazsınız. Yemek fiyatları 8-12 TL. 12-13:30 arasında yer bulmanın çok zor olduğunu belirtmem lazım , ama beklemeyi göze almanızı tavsiye ederim.
Güverte Lokantası
Anadolu Bulvarı
Gimathan No:27/75
Macunköy Ankara
Telefon : 312 - 397 07 09

7 yorum:

MMO dedi ki...

Yeni makinadan mu bu fotoğraflar? Macro focusu keşfetmişsin anlaşılan. Kuruyla pilav çok çekici geldi, afiyet olsun. Ama buraya gitmem için bi google map e bakmam lazım önce. :)

Oburcan dedi ki...

Yenisi yanımda değildi , iphone 3Gs bu , ama yakın çekimde başarılıymış. Yeri kolay,Shell'in yan tarafında , cadde üstünde ancak biraz içeride kalıyor.

e dedi ki...

Çayeli kurufasülyesinin en iyi adresi Tophane'deki Fasuli'dir,fasülyesi Hüsrev'den bile güzeldir.

krasnayapolyana dedi ki...

Blog'da henuz goremedim ama ust-Necatibey'deki Livadi de Ankara'nın en iyi karadeniz lokantalarından biridir, üstelik günün her saati tenha! Mutlaka tavsiye ederim.

Oburcan dedi ki...

Yıllardır önünden geçerim ama hiç yemek yemedim. Listeye eklendi.Teşekkürler

ankaraguclufatih dedi ki...

Bugün ostim'den kızıl'aya doğru gelirken, bir anda senin tavsiye ettiğin yer aklıma geldi ve uğradık, pirinç pilavı, fasülye, cacık, salata, çok güzeldi gerçekten gidilecek yerlerden birisi olarak hafızaya kaydettim.

Oburcan dedi ki...

Fatih afiyet seker olsun, yarasin :)

ShareThis

Related Posts with Thumbnails