6 Mayıs 2010 Perşembe

ALİ KAYA RESTORAN - AMASYA

Amasya'da 2. gün. Öğle yemeği için şehri tepeden gören en güzel nokta olan Ali Kaya restorandayız. Manzarayı tarife gerek yok , işte efendim , karşınızda Amasya...

Ali Kaya restoran 2000 yılından beri mevcut yerinde , ancak kuruluşu 1956. Olağanüstü konumu ile 50 yılı aşkın tecrübe birleşince ortaya çok güzel bir mekan çıkıyor.
Salata ile başlıyoruz. Malzemesi bol ve taze. Ancak sosu biraz eksikti , hafif ilavelerle tamamladık.
Buraya geliş amacım yayın balığı yemekti. Bu balık şehrin içinden geçen Yeşilırmak'tan tutuluyor. Aslında göl ve nehir balıklarıyla aram pek iyi değildir , lakin tavsiye üzerine denemeye karar verdik. Ve şefin tavsiyesi üzerine yayın balığını tava olarak aldık. Balık güzel , eti yumuşak ve lezzetli. Kabuğunun biraz daha kıtır ve tadının kuvvetli olması gerekirdi ancak bu da sınıfı geçer.Arkadaşım balıksever olmadığı için köfte tercih etti. Köfte nefis. Kömür ateşinde pişmiş ve isli bir tat almış. İlk tercih olabilecek kadar kuvvetli.
Restorandan çıkarken yan masaya giden Tokat kebabını gördüm. Görüntüsü ve kokusu itibarıyla beni çok etkiledi. Gidenlere duyurulur!!
Tatlı olarak yine tavsiye üzerine künefe aldık. Güzel bir künefe. Amasya'da kesinlikle bundan iyisini bulamazsınız.
Ali Kaya restoranda alkollü içki servisi olduğunu da belirtmekte fayda var. 2 yıl önce bir akşam burada rakı içmiş biri olarak gece halinin de ayrı keyifli olduğunu belirteyim. Fiyatlar hakkında bir şey söyleyemem , hesabı ben ödemedim. Sonuç olarak sadece Amasya'ya tepeden bakmak için bile gidilecek bir mekan , leziz yemekleri ve rakı keyfi de cabası.
Ali Kaya Restoran
Çakallar Mevkii
Amasya
Telefon : 358 - 218 15 05
358 - 218 06 01

8 yorum:

e dedi ki...

afiyet olsun :)

Oburcan dedi ki...

teşekkür ederim , darısı başınıza :)

Adsız dedi ki...

ali kaya ya 7 günlük karadeniz gezimiz de uğramıştım.biraz 'profesyonel' gelmişlerdi.tur olduğumuz için herhalde yemekler masalarda bizi bekliyordu.afiyet olsun.ben de kendi çapımda(fahri oburcan) gezdim bu hafta ve günübirlik konya ya gittim.umarım yolunuz düşer çünkü mükemmel yerler var .sağlıcakla .ümit

Oburcan dedi ki...

Ümit bey , fahri Oburcan olarak sayfalarımız size açıktır,yazılarınızı,fotoğraflarınızı bekleriz ,memnuniyetle yayınlarız :)

hay sana ne dedi ki...

salata ne kadar güzel gözüküyor

avşa adası dedi ki...

Önümüzdeki günlerde Amasya'ya gideceğim. Bu yazıyı okumam iyi oldu. Hem içki de varmış. Tam benlik yani :))) sağolasın oburcan

Oburcan dedi ki...

Afiyet olsun

Adsız dedi ki...

I just signed up to your blogs rss feed. Will you post more on this subject?

ShareThis

Related Posts with Thumbnails