3 Mayıs 2010 Pazartesi

ACIKTIM BEYAZ ET - ANKARA

Acıktım , Ankara'da paket servisi başlatan restoranlardandır. Atakule'nin karşısında kurulduğu yerde devam etmekle beraber , Hoşdere Caddesi'nde "beyaz et" şubesini açarak büyüme yolunda adım atmıştır. Acıktım Beyaz Et , tavuk çeşitleri ağırlıklı menüsüyle bizlere sağlıklı yemek alternatifleri sunar. Girişte yer alan grill tavuk makinesi içinde nar gibi kızarmış tavukları gördüğünüzde zaten pek şansınız kalmaz , en iyisi girin içeri , keyfinize bakın.
Yemek öncesi acılı ezme geliyor. Ezme güzel.

Sandviçlerin içinde sos olarak kullanldığını düşündüğüm bu karışım , lezzet olarak geçer not almakla birlikte fazlaca kremamsı yapısı , içinde aşırı miktarda mayonez kullanılmış olabileceği hissini uyandırıyor.

Benim tercihim ayıklanmış yarım grill tavuk , yanında nohutlu pilav ve kızarmış patates. Şunu belirtmem lazım ; kullanılan tavuklar markalı. Tavuk eti çok lezzetli , uzun zamandır bu lezzeti almadığımı anlamış durumdayım. Nohutlu pilav benim çok sevdiğim bir yemektir ancak burada pilavın tadı zayıf. Hele hele böyle başarılı bir tavuğun yanında bu pilav olmamış , mutlaka geliştirilmesi gerek!! Burası tavuk restoranı , bir miktar tavuk kaynatılıp suyu pilavda kullanılsa çok daha iyi olur.
Acıktım'da grill tavuk dışında pirzola , biftek , köfte , şiş , külbastı gibi ızgara ve sandviç çeşitleri de mevcut. Fiyatlar 8-10 TL arasında. Tavuk etinin daha sağlıklı bir alternatif olduğu düşünüldüğünde Acıktım Beyaz Et karşı konulması zor bir yer gibi görünmeye başlıyor.

Acıktım Beyaz Et
Hoşdere Caddesi No:210/D
Y.Ayrancı Ankara
Telefon : 312 - 442 25 50

3 yorum:

Adsız dedi ki...

tavuğun en güzel hali kızılay daki zafer dersanesinin sokağında ki tavukçu restoran ve meyhane.tavuk şişi mutlaka denemelisiniz.herhlde 40 senedir aynı yerdeler(miş)ama 80 lerden kalma bir havası var ve rakı kokusu daha girişte yakalıyor.belki de gitmişsinizdir bile..bu arada kaç mesajdır ismimi yazmadım(bolaman,gelato,özge piknik,oltu).sağlıcakla.ümit.

Oburcan dedi ki...

Tavukçu'yu iyi bilirim ama son zamanlarda gidemedim,dolayısıyla yazamadım. Onu da listemize ekleyelim. Ben de merak ediyordum,kimdir bu isimsiz yorumcu diye :) Memnun oldum...

zOiplaNet dedi ki...

Ofise yakın olduğu için sık sık sipariş verdiğim bir yer acıktım. Şişleri, sarmaları, köfteleri çok leziz. Kaşarlı, fesleğenli tavuk sarmalarını ödül olarak ısmarlarım kendime :)

ShareThis

Related Posts with Thumbnails