19 Mayıs 2010 Çarşamba

292 KÖFTE - ANKARA (KAPANDI)

292 Köfte kısa bir süre önce lokantalar dünyasının son trendine uygun olarak Bolu usulü et ve köfte konseptiyle Çayyolu Park Caddesi'nde Lagos'un olduğu binada açıldı. Bu binada önceden sadece Lagos bulunmakla birlikte şimdilerde yanına 1 köfteci ve 1 bar var.
Siparişimizi verdik. Madem burada sadece köfte ve et mevcut , köfte çeşitlerinden alalım dedik. 4 köfteden 3 tanesini , 200'er gram olarak söyledik.
İlk önce masaya jalapeño biberi ve acı biber sosu geldi , yanında mangalda ısıtılmış ekmek. Kendimi sıkı ve dayanıklı bir acısever olarak tanımlayan ben , küçük bir parça ekmeğe sürdüğüm az sosla birlikte pişman oldum. Bu sos acı!!! Dikkat!!! Jalapeño biberini de Bolu Dağı konseptiyle çok bağdaştıramadım ancak sevecek birileri çıkabilir belki diyerek geçiyorum.
Köftenin yanında usuldendir , piyaz yenir. Piyaz güzel , içeriği ve sosu başarılı.
İlk köftemiz 292 köfte. Mangalda pişmiş olmanın verdiği lezzet var ancak genel köfte lezzeti zayıf. Bir diğer nokta köftenin dokusu. Et , makinede iyice inceltilmiş ve o harçtan köfte yapılmış. Ben biraz daha taneli , kıymanın hissedildiği köfte seviyorum. Köfte hissini alamadım , daha çok bir et çeşidi gibi duruyor.
2. çeşit kaşarlı köfte. Aynı harcın içine kaşar peyniri ilavesi ile aynı boyda , aynı dokuda köfte. Kaşarın getirdiği ekstra bir lezzet yok.
Son köftemiz acılı. İlk tabaktaki acı sostan sonra bunun siparişini vermeyebilirdim ama merak işte. Bu köfte çok acılı değil. Yine aynı harç içine pul biber ilavesi , lezzette ilkinden öte bir şey yok.
Ankara'nın her tarafında , her köşebaşında açılan Bolu Dağı , kilo ile et , kilo ile köfte , Bolu usulü mangal vs. gibi çeşitli tabelaların önünden her gün geçmekteyiz. Daha önce gittiğim Mangalevi'nde gördüğüm kadarıyla bu lokantalarda yemek hem ucuz , (eğer lezzetli bir yer bulursanız) hem de çok leziz. Ancak 292 eğer bu şekilde devam edecekse bu köfteyi mutlaka ve mutlaka geliştirmesi gerekir. Zira rakibi olan Mangalevi bu konuda çok iyi. Fiyatlar uygun , köftelerin kilosu 29-32 TL arasında. 500 gram köfte ile 2 kişi rahat doyuyor. Tavuk , et , kaburga ve Adana da mevcut.
292 Köfte
Ahmet Taner Kışlalı Mahallesi
Park Caddesi No:32/3
Çayyolu Ankara
Telefon : 312 - 242 22 34-5

13 yorum:

MMO dedi ki...

292'ye gitmeye karar vermişsin anlaşılan.. Ama sen beğenmediysen gitmeye de pek gerek görmüyorum oburcum.

Adsız dedi ki...

bu jalepano da her yerden çıkar oldu artık.halbuki piyaz bence köftenin yanına en güzel giden şey.

Adsız dedi ki...

rezil bi mekan ne lezzet var yemeklerinde nede tat garsonları bahceden mutfaa telsiz ile spariş veriyorlar cokta bilgisizler 5 sınf biyerede 5 sınıf garsonlar yakışır

Adsız dedi ki...

ARKADAŞLAR 292 KÖFTEDE EVET LEZZET YOK KALİTE YOK SERVİSİN NEOLDUGUNU BİLEN SERVİS ELEMANI YOK HİJYEN YOK..... AMA NEPAL,DEN ÜLKEMİZE GELEN BUDA HEYKELİ VAR HEMDE 292 NİN ŞEF USTASIYMIŞ AYNEN HİNDİSTANDA İNEKLERİN NASIL DOKUNULMAZLIĞI VAR İSE 292 DEDE BUDANIN DOKUNULMAZLIGI VAR

Adsız dedi ki...

BEN CAYYOLU PARK CADDESI ATA BILGE SITESINDE OTURAN SAKINIYIM PARK CADDESI ISMININ ESASEN LAGOS CADDESI OLARAK DEYISMESI LAZIM CUNKU LAGOS GELMEDEN BIZ EVIMIZE GIDEMIYORDUK KARANLIKTAN TOPRAK YOLDAN VE KOPEK SURULERINDEN DOLAYI LAGOSA COK TESEKUR EDIYOREUM BUKONUDA AYRICA LAGOS CAYYOLUNUN TANITIMINDADA COK KATKI SAGLADI EVLERIMIZIN DEGERI ARTI ARSALARIMIZ KIYMETLENDI KIRALARIMIZ YUKSELDI 3 YIL ONCE 150 YTL VERDIGIM EVI BUGUN 500 YTL YE KIRAYA VERIYORUM BUNDAN DOLAYIDIRKI LAGOSA BIR KEZ DAHA TESEKUR EDIYORUM LAGOSUN BINASINDA 292 KOFTE DIYE BIRDE ISLETME VARHER PAZAR ORADA KOFTE YIYORUZ AILECE HEM COK LEZZETLI HEMDE COK UCUZ KENDINI GURME ZANNEDEN OBURCAN DIYE BIR MUHTEREM BILGI FAKIRI BU VATANDAS BILMEDIGI KONULARDADA YORUM YAPMIS ONCE O SOSLARI BIR ARASTIRIPDA YAZSAYDI DAHA MANTIKLI OLURDU DIYORUM

Oburcan dedi ki...

Sevgili okurum,
Oncelikle benim gurme olmak gibi bir dusuncem yok ve zaten olamaz. Cunku gurmelik once iyi bir egitim, ardindan ciddi miktarda yemek tecrubesi gereltirir ki ben , maalesef , bunlara sahip degilim. Burada yapmaya calistigim sey sadece gozlemlerimi paylasmak. Ben soslara bakayim ama siz de bir zahmet gurme kelimesini arastirin!!
Bence siz evinizin deger artisinin Lagos kaynakli oldugu dusuncesiyle hareket ediyorsunuz. 292 hakkinda bugune kadar siz haric hickimseden olumlu tek kelime duymadim. Siz keyif aliyorsaniz bize sadece afiyet olsun demek duser.

Adsız dedi ki...

sayın yönetici ve güzel kardeşim oburcan.degerli mekanları biribirinden güzel yerleri gezip ve yemeklerinden tadıyorsun ve sadece yarum ve öneride bulunuyorsun ama siz bir mekanı anlatırken diğer bir mekanın bunun üzerinden reklamını yapıyorsun bu size uymaz önere bilirsin veya önermezsin ama bir firma üzerinde diğer bir firmanın reklamı olmaz benim aklıma şu gelir ha bu oburcana para yedirmişlerki bu firmayı karalarken diğerini övmesi. yok ankara da başka mangal evleride illaki o lokantanın adını koyuyorsun. birde bi ricam olacak siz gelen yorumları okuyup onayınızdan geçtikten sonra koyuyorsunuz ama böylesine seviyesiz ve alçakca yapılan bu yorumları siz nasıl buraya koyabiliyorsunuz anlamak mümkün degil yoksa sizdemi birilerinin uşaklıgınımı yapıyorsunuz saygılar ...

Oburcan dedi ki...

Sevgili okurum,
küfür ve hakaret içermeyen tüm mesajları burada yayınlıyorum,kimseye sansür uygulamak gibi bir düşüncem yok. Yorum kontrolü de 6-7 ay önce başladı,öncesinde o bile yoktu.
Amacım bu ortamda herkesin görüşlerini diğerlerine saygılı bir şekilde yayınlaması. Ancak bu bazılarına fazla geldi.
Bir mekanın üstünden diğer mekanın reklamını yapma ile açıkçası neyi kastettiniz anlamadım. Ancak kimsenin reklamını yapmak gibi bir derdim yok.Para yedirmek ve uşaklığını yapmak ifadeleri de bu anlamda yakışıksız bir ifadeler.

ankaraguclufatih dedi ki...

Ben oburcan arkadaşı yaklaşık bir senedir takip edenlerdenim, şimdi burda yapılan yorumlara bakıyorumda biraz saçma gelen yorumlar var. Örneğin arkadaşlarımızla bir ortamda oturmuş herhangi bir mekandan laf açılmışken ben diyorumki sakın oraya gitme, ben önceden oraya gittim ve o mekanla ilgili rahatsızlığımı anlattığım zaman arkadaşda bana hak vererek söylediğin iyi oldu diyor. Diyeceğim Ankara'da bir firma meşhurdur isimden dolayı, adam isim yapmıştır kaliteye gelince sıfırdır ve düşünüyoruz burası nasıl kalabalık diye, oburcan arkadaşda bunlara dikkat ederek okuyucularına sunanlardandır.

Oburcan dedi ki...

Fatih teşekkür ederim. Son noktayı koydun , bunun üstüne konuşmak anlamsız olacak.

çayyolu sakini dedi ki...

merhabalar. tesadüfen gördüğüm sayfanızda oburcanın yazdığı yazı ve yorumları okuyunca, 292 müdavimlerinden biri olarak birşeyler yazmak istedim. haftada bir köfte yemeye gidiyoruz.hatta dün akşam yine oradaydık.yazı ve yorumları okuyunca sanki başka bir yere gitmişim hissine kapıldım.4 çeşit köfteden de yedim.hepsinin ayrı tat ve lezzetleri vardı üstelik çok da güzeldi.garsonlarıda çok güler yüzlü, ve servisleride gayet hızlı.hepiniz gibi bir çok restoranda yemek yemiş biri olarak 292 köfte den çok menmunum.eşim temizlik ve hijyen konusunda çok titiz olduğu için özellikle dikkat ettik hatta mutfaklarına kadar baktık . dediğim gibi biz çok menmen kaldık.valla biz o harika köfteleri yemeye devam edecez.siz başka bir yerden bahsediyor olmayasınız.yoksa niye böyle şeyler yazdığınızı ve yorumları anlayamadım....

Oburcan dedi ki...

Sizin adınıza çok sevindim.

Adsız dedi ki...

:292 köftede mükemmel bi tat var hatta bütün köfteleri öyle lezzetli yanlız servis bıraz basarısız artı sanırım orda servisten sorumlu pek kimse yok ondan dolayı ustaları müşteriyle diyalog kuruyor normal bişi ama inanın ustanın bu kadar çok konuşması bana baya bi rahatsızlık verdi misafirlerimle ilgiklenemedim çünkü usta başımızdan gitmedi bunu kötülemek amaçlı söylemiyorum sadece önlem alınması gereken bi konu oldugunu düşünüyorum :((

ShareThis

Related Posts with Thumbnails