18 Ocak 2010 Pazartesi

SÜHA'NIN YERİ - ANKARA

Süha'nın Yeri'nin Ankaralılar'ın gönlündeki yeri bambaşkadır. İnternette araştırırsanız bu yeri yer yer görürsünüz :)
Tarihine bakılacak olursa yaklaşık 150 yıldan bahsedilir ki Ankara için çok çok uzun bir zaman. Ulus'ta başlayan yolculuk sonraki kuşaklar tarafından devam ettirilmiş ve 1986'da şimdiki yeri olan Bestekar sokağa gelmiştir.
Saat 12:30 civarında Süha'nın Yeri'ne geldiğimde bir masada dönerini yiyen 75 yaş civarındaki 2 amca sanırım buranın eski müşterilerindendi. Küçük olan mekana girer girmez etin kömür ateşiyle birleşmesinden çıkan harika kokusunu hafiften hissediyorsunuz. Masamızda yerimizi aldık , az sonra Süha'nın meşhur döneri karşımda duruyordu.
Hafif kızarmış ekmeğin içinden muhteşem bir koku yükseliyordu. Hemen işe koyuldum. Üstte duran kızarmış ekmekiçi parçasının yardımıyla bu güzel döneri yemeye başladım. Tadı harika. Biraz yağlı bir döner olduğunu söyleyebilirim ama benim gibi azılı bir yağ düşmanını bile cezbedecek kadar da iyiydi.En güzel kısmı ise dönerin sonu geldiğinde altında yağıyla ıslanmış ekmek parçasını yemekti.

Döner bitti. Bu kadar eski ve meşhur bir yer tam yemek zamanı neden böylesine boş olur diye düşünürken masama gelen hesapla beraber zihnim açıldı. 1 porsiyon döner ve 1 ayran tam 13 TL. Yanlışlık olabilir mi? Yokmuş. Bak bu olmadı işte. Eni konu yarım ekmek arası 100 gr. et yedik. 13 TL Süha'nın Yeri için bile fazla. Bu saatte kalabalık olmayışının nedeni anlaşıldı. Dönerden başka köfte de varmış ama yarım porsiyon köfte söylesem Numnum fiyatına çıkacaktım , içimden gelmedi. Süha'nın Yeri ; tarihçe güzel , döner süper ama fiyatlandırma yanlış. Ankara'da bu kalitede döner yapan başka yerler de var , fiyat hepsinde neredeyse yarı yarıya. Gidenlere afiyet olsun , Allah kesesine bereket versin.

Süha'nın Yeri

Bestekar Sokak No:6/A

Kavaklıdere Ankara

Telefon : 312 419 63 03

6 yorum:

Deniz dedi ki...

Ankara'da bu kalitede (veya varsa daha iyisi) döner yapan neresi var acaba? Benim yediğim en iyisi burdaydı da, daha güzeli varsa oraya gidelim.

Oburcan dedi ki...

Ankara'daki en güzel dönerlerden biri olduna katılıyorum ama bu kategoride en pahalısı,benim itirazım fiyata!!

Oburcan dedi ki...

Ayrıca Çankaya Lokantası'nın döneri çok daha kaliteli

Deniz dedi ki...

Başka yerler denemek için sormuştum zaten, teşekkürler..

selimko dedi ki...

isminin arkasına sığınan esnaflardan biri daha.
zaten döneri pide, gobit gibi lezzetini daha iyi alacağınız mamüllerle servis etmemesinden belli ne kadar katı bir yer olduğu.
evet dönerci çok ankara da.
-kumrularda cici piknik, anadolu lokantası
-güvenlik'te mutlu kebap
-yenikent'te yıldız lokantası
-ulus'ta beşiktaş dönercisi
daha da çok var ama ilk aklıma gelenler bunlar.
-

Adsız dedi ki...

bir dönerci tavsiyesi de benden olsun.kızılaydan tandoğan meydanına giden yolda varanı geçince soykan marketin yanındaki özge piknik.kömürde yapıyorlar.kaltelerinden ödün vermediler.yani hosta nın hatasına düşmediler.

ShareThis

Related Posts with Thumbnails