23 Ocak 2010 Cumartesi

PİLAV EVİM - ESKİŞEHİR

Pilav sevmeyenimiz yoktur sanırım. Sadece pilav servisi yapan bir restoran fikri Pilav Evim'i gördüğüm anda çok cazip gelmişti zaten. İçeride mis gibi pilav kokusu , tezgahta çeşit çeşit pilavlar. Tabelayı gördüğüm anda denemeye karar verdim.
Pilav Evim yeni açılmış bir yer. Konum olarak Eskişehir'in merkezi sayılabilecek bir yerinde. Girişte yer alan tezgahta pilav çeşitlerini görüyorsunuz , hemen yanlarında bir güveç içinde kurufasulye var. Nohutlu pilav temel , tavuklu , kurufasulyeli ve ciğerli olarak servis ediliyor. Burada beğendiğim olay tüm yemekler hazır olduğu için siparişinizden yaklaşık 30 saniye sonra yemeğiniz önünüze gelebiliyor!!!
Öncelikle tavuklu pilav aldım. Nohutlu pilav üstüne tiritlenmiş tavuk. Pilav güzel ancak burası sadece pilav yapacaksa daha kuvvetli olması gerekiyor. Üstünde tavuk parçalarıyla gayet iyiydi , yine de daha gidecek yolu var. Burada belirtmem geren nokta ben yemeğimi yerken tavuk firması geldi. İşletmenin markalı bir tavuk kullanması hoşuma gitti. Hele ki bu aralar at ve eşek etleri hakkında okuduklarımızdan sonra , tebrik ediyorum.
Sırada fasulyeli pilav var. Bence buranın en başarılı ürünü kuru fasulyesi. Pilava da lezzet katmış.
Fiyatlar son derece uygun. Pilavlar 3-3,5 TL , kuru fasulye 2 TL. Dediğim gibi , pilav zayıf , kuru fasulye süper. Pilav lezzetini artırabilirlerse burası efsane olmaya doğru yol alır. Haydi bastır!!!
Pilav Evim
Şair Fuzuli Caddesi No:16
Eskişehir
Telefon : 222 - 230 51 41

2 yorum:

elifile dedi ki...

Yavaş yavaş pilavda istediğimiz lezzeti yakalamaya başladık, zamanla daha lezzetli bir pilavımız olsun istiyoruz.
Yazınız için çok teşekkür ederiz.
Bir sonraki ziyaretinizde sizden ev baklavamızı denemenizi istiyorum Yazınız için tekrar teşekkür ederiz.
Tanışmak ve görüşmek dileğiyle

Elif Yılmaz

Oburcan dedi ki...

Başarılar dilerim.Gelecek sefer baklavanızın da tadına bakmadan geçmeyeceğim...

ShareThis

Related Posts with Thumbnails