29 Ocak 2010 Cuma

AKÇAY LOKANTASI - TRABZON

Trabzon'a gelip döner mi yenir diye düşünenler olabilir. Onlar dışarı çıksın , kalanlara Akçay'ı anlatacağım :)
1954 yılında kurulan Akçay odun ateşinde pişen enfes döneri ve günlük tencere yemekleriyle bu civarın en nadide lokantalarındandır. Akçay'la ilk tanışmamız 2003 yılında gerçekleşmiş ve bugüne kadar her seyahatimde olmasa bile çoğunda ziyaret ettiğim bir yer olmuştur.
Girişte pişmekte olan döner , görüntüsü ve kokusuyla aklınızı başınızdan alıyor.Geriye zor kararı vermek kalıyor , 100 gram , 150 gram , 200 gram??? Ben pilav üstü 150 gram aldım , görüntü aşağıda... Döner gerçekten çok lezzetli. Etler bu civarın etleri olduğu için tadı muhteşem. Üstüne odun ateşinin kattığı lezzet eklenince ortaya harika bir sonuç çıkıyor.
Buralara kadar gelip fırın sütlaç yemeden olmaz. Akçay'da fırın sütlaç yenmesi gerekenlerden. Nefis sütün tadını alıyorsunuz. Harika.
Akçay sadece döner ve sütlaçtan oluşmuyor tabi ama bir seferde benden ancak bu kadar. Gelecek ay döneri 50 gram alıp , diğer yemeklere yönelebilirim. Döner 8 TL , kaçırmayın...
Akçay Lokantası
Cumhuriyet Caddesi
No:15/A Trabzon
Telefon : 462 - 321 23 86

Hiç yorum yok:

ShareThis

Related Posts with Thumbnails