30 Ocak 2010 Cumartesi

KILÇIK - TRABZON

Trabzon'a her gelişimde yolum çoğunlukla Kılçık'a düşer. Merkezi konumuyla ulaşımı çok kolay , günün her saatinde kolayca gidilebilen , leziz balıklarıyla da sizi hiç üzmeyecek bir yerdir. Bu sefer yine bir akşam vakti Kılçık'a ulaştık. Ahşap ağırlıklı ve bol akvaryumlu dekoru ile sempatik bir yer.
Önce balık çorbası. Tadı oldukça güzel ve kıvamı çok iyi. Tabağın dibindeki balık parçalarından çorbanın hakkının verildiğini anlıyorsunuz.
Salata malzemeleri de çeşit açısından tatminkar , taze ve lezzetli.
Turşu kavurma buralarda sofraların vazgeçilmezi. İtiraf etmem gerekirse başlarda çok sevmediğim bu yemeği gitgide sever oldum ve bu turşu kavurma da fikrimi pekiştirdi.
Gecenin en zayıf tabağı hamsi kuş'tu. Bana daha ziyade hamsi mücver gibi geldi. Çok kızarmış , hafif kurumuş , fazla nane de tadını bozmuş.
Balık olarak Karadeniz mezgit aldık. Bu resimde gördüğünüz 2 porsiyondur. Mısır ununa bulanarak çok güzel kızartılmış. Yanında balık yumurtaları ile harika. Yalnız porsiyonlar geçen sefere göre biraz küçülmüş gibime geldi. Gelecek defa soracağım. Ama lezzetine diyecek yok.
Balığı beğenmiş olmamız lazım ki bu tabaktan 1 tane daha alarak toplam 4 porsiyonla yemeği tamamladık. Hesabımız 65 TL. 4 porsiyon balık ve diğer tabakları düşününce normal denebilir. Kılçık'ta alkollü içki servisi yok , aklınızda bulunsun.


Kılçık
Kemerkaya Mah.
Balıkpazarı Sok. No:4/A Trabzon
Telefon : 462 - 321 14 47

Hiç yorum yok:

ShareThis

Related Posts with Thumbnails