17 Ocak 2010 Pazar

NUMNUM - ANKARA

Numnum 2003 yılında İstanbul'da ünlü şeflerimizden Mehmet Gürs tarafından açıldı. Sloganı "good food fast". Numnum'la ilk tanışmamız Kanyon şubesinde olmuştu. Panora AVM ile Ankara'ya ilk adımını atmıştı , Gordion ile ikinci adımı attı ve sağolsun bizim eve iyice yaklaştı.
Sakin geçen bir Pazar günü öğleden sonrası için Numnum'ın ferah ortamından ve güzel yemeklerinden daha uygun bir yer olamaz diye düşündük.
Gordion Numnum'da diğerleri gibi çok ferah ve iyi dekore edilmiş. Girişte son derece nazik bir şekilde karşılandık ve masamıza oturduk.
Önce naneli limonata. Taze limon , nane ve bitki aromalarından yapılmış.Son derece leziz.Tam puan.
Başlangıç olarak buffalo wings istedik. Hafif acılı Louisiana sosuna bulanmış ve iyi pişirilmiş tavuk kanatları harikaydı. Yanında blue cheese sos ve kereviz sapları ile birlikte daha da güzelleşiyor. Sadece bunu yemek için bile gidilebilir.
Ana yemek olarak tavuk schnitzel ve yanında patates salatası. Schnitzel tam karar pişmiş ve çok lezzetli. Patates salatası da malzeme açısından çok zengindi.Çok iyi bir ikili olmuş.
Pizza olarak Mozarella , ricotta ve pestolu pizza aldık. Görünüşü muhteşem , fotoğraf karesine zor sığan cinsten. Numnum'da pizzalar %50 kepekli un karıştırılarak taş fırında pişiriliyor. Hamuru çok başarılı , incecik , tam İtalyan pizzası kıvamında. Malzemeler çok lezzetli ancak pizzanın çok büyük olması nedeniyle peynirin olmadığı bölgeler oluşmuş ve buralarda sadece pişmiş pesto tadı yavan kalıyor. Bence bu pizzanın ideali boyutu düşürüp peyniri her yanına yaymak. Bir de ricotta tuzsuz olması itibarıyla , tek başına yeterli tadı veremiyor. Ricottayı 4 peynirli pizzada kullanmak daha iyi olacaktır.
Böyle bir yemek tatlısız olmaz. Karşınızda brownie sundae. Brownie muhteşem , üstteki kremayı bir kenara alalım , altında harika 1 top vanilyalı dondurma var. Bunu kaçırmayın derim.
Çok güzel ve keyifli bir yemek oldu. Yemek sırasında yaşanan ufak bir sorun personelin ilgisi ve yardımıyla halloldu. Bu konuda kendilerine teşekkür etmek isterim , tavırları son derece profesyonelceydi. Numnum'da fiyatlara gelince ; çorbalar 8 TL , buffalo wings 17,50 TL , başlangıçlar 10-20 TL , salatalar ve burgerler 15-20 TL (bu arada burgerler için özel parantez açmak isterim , Numnum'da sadece burgerler için özel bir yazı yazacağımı bildiririm) , et ve tavuk yemekleri 15-30 TL , tatlılar 10 TL. Bu kalite ve lezzet için makul fiyatlar olduğunu düşünüyorum. Numnum ilginizi bekler dostlar , fazla bekletmeyin...
Numnum
Gordion AVM
Çayyolu Ankara
Telefon : 312 - 236 75 45
Panora AVM
Oran Ankara
Telefon : 312 - 490 45 15

3 yorum:

Deniz dedi ki...

Num Num bence kategorisindeki en iyi cafe. Pizzalarını gazlı ocak yerine odun kömüründe yapsalar bence Ankara'daki en iyilere oynarlar, bu hali de çok başarılı tabi. Hamburgerler İstanbul'daki Dükkan veya Günaydın gibi butik hamburgerci ayarında olmasa da ortalamanın çok üstünde, şehirdeki en iyi hamburgerler olabilirler. İki şubesinin de baş aşçıları ile tanışmıştım son derece profosyonel insanlar.

Oburcan dedi ki...

Size tamamıyla katılıyorum. Artık Ankara'ya 1 Dükkan istiyoruz.

selimko dedi ki...

numnum'un dana schnitzel i çok daha başarılı tavsiye ederim.

ShareThis

Related Posts with Thumbnails