15 Ocak 2010 Cuma

MAGELLAN - ANKARA

Bilkent Ankuva'da yer alan Magellan her zaman tercih ettiğim bir yer olmuştur. Geniş bahçesi , ferah oturma alanları ve zengin menüsüyle brunch dahil her zaman gidilebilir.
Uzun zamandır görmediğim bir arkadaşımla bir akşam vakti Magellan'a düştük.
Yemek öncesi 2 tabak geldi. Resimde gördüğünüz ince doğranmış yeşil zeytin ve domatesten oluşan hafif ve lezzetli bir tabak. Zeytinyağının çok iyi olduğunu belirtmek isterim.Bu yoğurtlu meze hafif sarımsaklıydı ama buna rağmen belirgin bir tadı yoktu. Açlığımızı kısa süreli ertelememizi sağladı o kadar,olmasa da olur yani.
Sırada Sezar salata var. Bu Sezar gerçeğine yakındı. Ankara'da çoğu yerin Sezar sostan anladıkları bol mayoneze ne idüğü belirsiz birkaç malzeme katmaktan öteye gitmiyor. Ama bu salatada o lezzeti hissediyorsunuz.
Benim tercihim tavuk schnitzel oldu. Görüntüsü gayet başarılı. Yanında gelen garnitürleri,üstündeki baharatlı tereyağı ile en başta gözümüzü doyurdu,ruhumuzu mest etti. Schnitzel olarak lezzetliydi. Bu tabak tek başına bile gayet doyurucu.
Arkadaşımın tercihi tavuk külbastı oldu. Bu tabak ta kendi başına gayet iyi ve doyurucu görünüyor . Yanında servis edilen ızgara sebzeler tam kararında pişirilmiş. Tavuk ise çok başarılıydı.
Bu güzel yemeği çay ve meyve ikramıyla tamamladık. Magellan günün her saati gönül rahatlığıyla gidip değişik yemeklerin iyi örneklerini tadabileceğiniz bir mekan. Biraz menüsünden bahsedelim , menüde et,tavuk ve deniz mahsülü çeşitleri , pizzalar , wrap'ler , fajita'lar mevcut. En büyük sıkıntı karar verebilmekte. Fiyatlar şöyle ; salatalar 10 TL , tavuk yemekleri 10-15 TL , et yemekleri 20-25 TL , fajitalar 20 TL civarında. Menüde çikolatalı sufle olduğunu da belirteyim,sufle tutkunları deneyebilir.
Magellan
Ankuva AVM
Zemin Kat No:28
Bilkent Ankara
Telefon : 312 - 266 78 88 - 89

3 yorum:

Adsız dedi ki...

yine guzel bi mekan yine sen:)tşkler oburcan bi ankaralı olarak siteni takip etmek cok zevkli oluyor olabıldigince guzel dedigin yerlere gitmeye calısıyorum.

Oburcan dedi ki...

Aman efendim teşekkürler.Sizler için az da olsa işe yaradıysak ne mutlu bize :)

Adsız dedi ki...

evet ne lezzet ıcınden cıkan kıl tuy vs. haddı hesabı yok mekan 10 yıldır aynı herhangı bır yenılenme yok etrafındakı restoranları ornek almalı fıyatlar desen ucmus cın işi suslerle doldurmuslar cok komık ya

ShareThis

Related Posts with Thumbnails