14 Ocak 2010 Perşembe

KÖFTECİ SÜLEYMAN USTA'NIN YERİ - ANKARA

Maltepe pazarının yerine o anlamsız alışveriş merkezi henüz yapılmamışken pazarın bir köşesindeydi Süleyman ustam. Onun leziz köftelerini o zaman da yolum düştüğü ölçüde yemiştim. Daha sonra pazar taşındı , yerine Malltepe Park zorlama ismiyle bir AVM yapıldı ama çok iyi de yapılması. Bu değişiklik ne AVM'ye yaradı ne de Maltepe pazarı esnafına. Süleyman Usta'da mecburen taşındı ama muhitten çok uzaklaşmadı,Anıttepe'de bir ara sokakta kendince bir yer tuttu.Ama bileni ve sevenleri yine yalnız bıramıyorlar çok şükür.
Yeni mekan biraz küçük ve oturma kısmı biraz sıkıntılı.Tabureler,masalar çok küçük ve çok alçak. Hele ki sizin de benim gibi ,bu aralar artan , bel ağrılarınız varsa oturmanızı tavsiye etmem. 1-2 diskiniz kayabilir!!
Köftemiz eski usül kağıda sarılı olarak masamıza geldi. Bence bu köfte Ankara'nın önde gelen köftelerindendir. Izgarada ısıtılmış ekmeği ile , her ne kadar bu defa benimkinin ucu biraz yanmış olsa da önemli değil , ustamın canı sağolsun , mis gibi kokusu ve nefis tadıyla sizi mutlu edecektir.
Yarım ekmek arası köfte 6 TL. Lezzet eski tanıdık lezzet,usta formda yani. Ellerine sağlık Süleyman Usta , aynen devam.

Köfteci Süleyman Usta'nın Yeri
Hedef Sokak No:7/A
Anıttepe Ankara
Telefon : 312 - 230 36 30
GSM : 532 - 421 46 62

3 yorum:

Adsız dedi ki...

Süleyman ustayı eski yerinde bilenlerdenim.Köftesi bir tanedir,daha iyisini yemedim

Adsız dedi ki...

tr de hemen hemen her yerde bu tür salaş ama bı okadarda yaptıklarında usta olan kişlerin oldugu yerlere gıtmşımdır. ama süleyman ustayı kofte konusunda tek geçerim. vede idaaa ediyorum onun köftesini yiyen aynı tadı başka yerde bulamdıgı gibi başka yerlerin köftesinin kötü oldugun düşünür. tşk ler süleyman usta bizi nefis koftelerin ile agız tadımıza renk kattıgın için vede o güler yüzün için.

Adsız dedi ki...

burayıda blogunuzdan öğrenip gitmiştim süper bi yer daha ve sanıyorum süleyman usta kendisiydi esmer , bıyıklı bi amca gayet içten ve samimi konuksever bi yer.

köfteninde tadı muhteşem.tek kötülüğü yeri onun dışında süper bi yer.yerininde bulma zorluğu var gerçi sokağa girince direk gözüküyor ama genede anıttepe gibi bi yerde vede ara sokakda olması sıkıntılı olmuş ama bulunup gidilmesi gereken bi yer.

ShareThis

Related Posts with Thumbnails