11 Ocak 2010 Pazartesi

ÇANKAYA LOKANTASI - ANKARA

Çankaya Lokantası denince biraz durup düşünmek lazım. Belki iddialı olabilir ama bence Ankara'nın en iyi esnaf lokantası olur kendileri. Hoşdere Caddesi'nde Atakuleye yakın tarafta , Mado'nun hemen yanında küçük bir yerdir. Ancak öğlen saatlerinde yer bulmak imkansız olduğu gibi , öğleden sonra da dönerin bitişine denk gelmeniz büyük olasılıktır. Öyle akşam servisi falan da yoktur hani , yemekler bittiği zaman paydos. İsteyen yarını beklesin :) Ankara döneri ana ürün olarak sayılabilir ama bunun yanında hiç azımsanamayacak lezzette sulu yemekleri mevcuttur , kurufasulye , tas kebabı , musakka , salçalı köfte , pilav. Hepsi ayrı ayrı özeldir ve güzeldir. Ama bugünümüzün konusu dönerdir.
Daha dükkanın önünde dönerin mis gibi kokusu sizi içeri davet ediyor,biz de bu daveti karşılıksız bırakmadık ve daldık. İçerisi dar , 7-8 masa var. Zar zor yerimizi bulduk , pilav üstü dönerimizi söyledik. Önden salata geldi. Malzemeler taze ve lezzetli.

Ankara'da döner konusunda bayağı yer dolaştık dostlar ama burası bence şimdiye kadar gezdiklerim içinde 1 numara , şüpheye mahal yok , kesin. Kokusu mis gibi. Yağ konusunda beni eleştirenler çok oluyor ama bu döner yağlı ve yağsız seven herkesi mutlu edecek , bana inanın. Çankaya Lokantası'nda en büyük sıkıntı yer bulabilmek. Bir de 3'ten sonra döner bitiyor , yemekler kalmıyor. Garsonların hepsi emektar ve son derece samimi. 1 porsiyon pilav üstü döner 11 TL biraz pahalı gelebilir ama bence fazlasıyla hakediyor. En kısa zamanda buraya bir uğrayın derim. Gelmediğiniz günler için pişman olacaksınız ama bari bugünden sonrasını kurtarın.

Çankaya Lokantası
Hoşdere Caddesi No:228
Çankaya Ankara
Telefon : 312 - 438 24 96

1 yorum:

ankaraguclufatih dedi ki...

iftar zamanı gittim gerçekten yemekleri çok güzel, dışardan baktığında hiçde lüks görünmeyen ama yemekleri çok güzel olan bir yerdir, mercimek çorbasıda çok süperdi...

ShareThis

Related Posts with Thumbnails