6 Kasım 2010 Cumartesi

TAPAÇ 24

Tapas cenneti Barcelona'nın en popüler restoranlarından birindeyiz. Tapaç 24'ün namı sahibi ve aşçısı Carles Abellan'dan geliyor. Abellan , günümüz gastronomi dünyasının tartışmasız zirve noktası olan El Bulli'nin şefi Ferran Adria ile birlikte çalışmış. Bu kadar ünlü bir şefi olmasına , merkezi konumu da eklenince ortaya yer bulması zor bir mekan çıkmış. Lakin bulması çok kolay ; Plaça Catalunya'dan Passeig de Gracia'ya girin ve yürüyün. Önünüze gelen ilk büyük , ama gerçekten büyük cadde Gran Via de les Corts Catalan , kısaca Gran Via yani. Sağdaki köşe Tapaç 24. Muhtemelen girişte kuyruk olduğu için bekleyeceksiniz. Sakin olun , burası İspanya. Burada zaman daha yavaş akar. Zaten akmalı. Başka türlü adapte olamazsınız.
Bahçede de masalar var ancak orada yer bulmak hepten zor. Önümüzde 6 grup vardı , biz 40 dakika kadar bekledik. İçerisi geniş sayılmaz. Yüksek taburelerde oturup , yüksek masalarda yemek yiyeceksiniz. Çok rahat diyemem ama kötü de değil. Beli sakat olanlar dikkat etsin!!


Değişik bir menü sistemi. Menünün içinden çatal bıçak çıkıyor. Tapas çeşitleri mevcut. Biz garsonla anlaşabildiğimiz ölçüde bilgi alıyoruz. İspanya'da en büyük sıkıntı lisan. Çok turistik bir ülkenin en turistik şehrinde olmanıza rağmen İngilizce bilen ve konuşan sayısı çok az. Güneyde bizimkiler Rusça , Arapça dahil kim gelirse döktürürken Barcelona'nın orta yerinde bu halimiz komik geliyor :) 
İlk tercihimiz sos kıvamında domates. Ankara'da gezen Oburcan ikram olarak önüne konan domates ezmeleri görünce klasik , standart gibi kelimeler kullanmıştı değil mi!! Al sana , standartın dışı , fiyatı 3 € , tadı da ahım şahım değil.

Bilemiyorum  ekmek kendi üretimleri mi (hiç sanmıyorum) ama çok lezzetliydi. Dışı çıtır , içi de yumuşacıktı.
Buranın spesiyallerinden Mc Foie Burger istedik. Klasik burgerin üstünde ince bir katman kaz ciğeri ve yanında mayonezli sos.  Çıtır ekmek içinde çok lezzetli bir et ve üstünde kaz ciğeri. Sadece Mc Foie burger için bile Tapaç 24'e gelmeye değer dostlar.
Tavuk etini tercih ettik. Her ne kadar uzaktan kanat gibi gözükse de kanat değil , kemiksiz tavuk eti. Üstünde acılı ve hafif tatlı harika bir sos var. Etler sulu ve yumuşak. Bu tabakta da tam isabet!!
Sırada Coca de recapte. İnce bir ekmek veya hamur üstünde sardalya balığı , domates , biraz patlıcan , frenk soğanı ve havyar. Yoruma gerek bırakmıyor , harika.
Tapas restoranlarında yeme mantığı küçük tabaklar halinde canınızın istediği kadar yemeniz. Ancak şu var ki , tapas mezeye karşılık geliyor diye düşünürsek  ana yemek yenmiyor. Çeşitler artıyor ama bu şekilde devam ediliyor. Ara sıra et çeşitleri de küçük porsiyonlar halinde servis ediliyor. Tapaç 24'ün işkembeli türlüsünün meşhur olduğunu da belirtelim.
Mekan hiçbir şekilde rezervasyon yapmıyor. Çok ünlü bir yer olmasına rağmen Tapaç 24'ün fiyatları diğer yerlerle aynı seviyede. Tapas çeşitleri 3-12 € arasında. 2 kadeh kırmızı şarap eşliğinde yediğimiz bu güzel yemeğe 31,90 € ödedik.

Tapaç 24
Diputacio , 269
Barcelona   İspanya
Telefon : 00 34 934 880 977

2 yorum:

Deniz dedi ki...

Mc Foie :) İsim süpermiş

Oburcan dedi ki...

Çok yaratıcı değil mi?
:)

ShareThis

Related Posts with Thumbnails