10 Kasım 2010 Çarşamba

CASA PACO - MALAGA

Malaga'da kardeşimin tavsiyelerinden birincisi Casa Paco'ydu. Malaga'nın biraz dışında Torremolinos'un Playa sahilinde yer alan Casa Paco'nun menüsünde et , balık ve deniz ürünleri olsa da balık ve paella tavsiyesini dinliyoruz. Bugün paella yiyeceğiz.
Playa sahili bölgenin tüm sahillerinin bir benzeri. Kilometrelerce uzanan kumsal , yanında yürüyüş ve bisiklet yolları. Deniz mevsimi bittiği için kumsal boş ama yaya ve bisiklet yolu dolu.
Bahçedeyiz , Ekim sonu olmasına rağmen havanın 30 derece civarında olmasının tadını çıkarıyoruz. Bu sıcak havada serinletici bir sangria gibisi yok. İçi bol meyveli.
Garsonumuzun kısıtlı İngilizcesini son noktasına kadar zorladık ve başlangıç olarak bir deniz ürünü istediğimizi belirttik. Gele gele bizim tereyağlı karides geldi :) Eh gelmiş bir kere , zaten karnımız aç , hem de mübarek buram buram sarımsak kokuyor , geri göndermeye içimiz elvermedi. İyi de etmişiz. Lezzet olarak bizimkilerden farkı aşırı doz sarımsak içermesi. Ama sıcak tereyağı ile karışan sarımsaktan yükselen koku dayanılmaz. Bence bizim memlekette de sarımsak miktarını arttırmak iyi olabilir. En azından ben , gittiğim yerlerde bunu deneyeceğim!!
Ve işte paella(paeya okuyunuz). Paella'nın doğduğu yöre Valencia. 19. yüzyılın ortalarından itibaren bugün bildiğimiz hale gelen Paella , zengin içerikli bir çeşit pilav. Paella Valenciana , tavşan , ördek , tavuk , hatta bazen salyangoz içerirken diğer çeşidi deniz ürünleri içeren paella. En önemli malzeme ise pilava sarı rengini veren safran. Bizim paella doğal olarak deniz ürünleriyle dolu. İçeriği gayet zengin. Özel tavasında hafif sulu bırakılmış ve dibi hafif tutmuş pilavın tadı nefis. Karides , midye , levrek ve kalamar pilavla birlikte çok iyi gidiyor. Bu tabak tam bir şölen tabağı. Kaşığı özellikle tabağın kenarında bıraktım , ölçülendirmeye yardımcı olması açısından ancak bu kaşık normal çorba kaşığından daha büyük , buna göre değerlendiriniz.


Paella başlı başına bir ziyafet yemeği. O varsa başka birşeye gerek yok. Yeter ki iyi yapan bir yer bulun. Casa Paco'da hakkını vermişti doğrusu.
Minimum 2 kişilik yapılan paella fiyatı 30 €. Litrelik sangria ise 10 €. İspanya ölçülerinde ekonomik bir yemek oldu. Ancak lezzeti ve hafızamda bıraktığı iz fiyatının çok ötesinde.

Casa Paco
Paseo Maritimo de Playamar
Torremolinos Malaga İspanya
Telefon : 00 34 95 23 701 69

5 yorum:

notdefterimden dedi ki...

Sayenizde biz de sizinle dolaşıyoruz.Teşekkürler..İyi gezmeler..

Oburcan dedi ki...

Devam :)

Deniz dedi ki...

O kırmızı şey nedir, bilemedim? Deniz kereviti değil di mi?

Oburcan dedi ki...

Deniz , kerevit değil. Akdeniz'de yetişen bir karides türü,tam adını bulamadım.

MMO dedi ki...

Her şey harika görünüyor!!!

ShareThis

Related Posts with Thumbnails