7 Kasım 2010 Pazar

MALAGA

Malaga'dayız dostlar. Sebebi ziyaretimiz minik yeğen , kardeş ve damat Ferit'i görmek :)   Haliyle gelmişken Malaga'ya da göz atmak.
Malaga , Endülüs(Andalusia) bölgesinde yer alıyor ve İspanya'nın 6. büyük kenti. Costa del Sol olarak adlandırılan sahilde. Marbella gibi çok önemli bir ilçesi var. Cebelitarık boğazına 130 km. uzaklıkta.
Ekonomisinde turizmin ağırlığı olsa da bunun yanında inşaat ve bilgi teknolojileri de önemli yer tutuyor.  
Şimdi şehri gezelim. Doğal olarak şehir merkezinde katedralden başlayabiliriz.  

Malaga'nın 2016 yılı için Avrupa Kültür Başkenti adayı olduğunu belirtelim. Çalışmalar şimdiden başlamış. Burada yenilenen bir müzeyi görüyorsunuz. Dış cephe bir Picasso resmi gibi giydirilmiş durumda. Neden Picasso? Çünkü Malaga doğumlu. Burada doğmuş diğer bir ünlü ise Antonio Banderas.
Şehirde bir Picasso müzesi olduğunu eklemem lazım. Ancak lütfen benim gibi Pazartesi günü gitmeyin , çünkü kapalı. Yazık oldu!!
Sıcak iklim harika palmiyelerin yetişmesini sağlamış. Şehrin her yerinde görülebiliyor. Caddeler ise geniş ve tertemiz.
Dar sokak konusunda burada ölçüyü kaçırmışlar. Üst katlarda 2 bina arasındaki mesafe 1 metre!!
Aynı zamanda şık alışveriş merkezleri de mevcut.
Bir ara sokakta karşıma çıkan bu güzel dükkanın fotoğrafını çekmeden edemedim. Burası patates ve meyve suyu satan bir yer. Sağ köşedeki kapıdan giriliyor ve girişin sağındaki camekanın içi patates cipsi dolu.
Malaga yaz aylarında yüksek sıcaklara sahipken diğer mevsimler oldukça keyifli bir yer. Uzun sahilleri , güzel restoranları!!! , çevresinde yer alan turistik yerlerin çokluğu gibi avantajları var. Artık hafiften modası geçmiş olsa da bir zamanların jet set mekanı Marbella 55 km.  , Sevilla 200 km , Granada 90 km.
Sevilla ve Marbella yazıları yakın zamanda gelecek ancak yeri gelmişken Granada hakkında 1-2 sözüm var. Buraya gelenler için mutlaka gidilmesi gereken yerlerin başında Granada geliyor. Başta El Hamra sarayı olmak üzere çok sayıda tarihi eser bulunur. El Hamra sarayının biletleri internetten satılıyor ve 1 hafta öncesinden online bilet almanız gerekiyor. Son güne bırakırsanız gidemezsiniz çünkü en erken 3-4 gün sonrasına bilet bulunuyor. Uçakta yanımda oturan ve Malaga'da yaşayan Lucien'e göre bilet almadan giderseniz saray civarında gezinen yerel rehberlere 5-10 € fazladan ödeyerek bilet bulabilirsiniz. Ancak garantisi yok!!

Hiç yorum yok:

ShareThis

Related Posts with Thumbnails