8 Kasım 2010 Pazartesi

GORKI - MALAGA

Malaga'nın özgün restoranlarının önde gelenlerinden birindeyiz. Gorki , şehrin tam kalbinde yer alan Calle Larios'un yanıbaşında , ara sokakta yer alıyor. Müşteri kitlesine bakıyoruz , tamamı şehir halkı , turist yok. Bu iyi bir gösterge. Diğer iyi gösterge ise doluluk oranının etrafındaki restoranlardan çok daha yüksek olması.
Gorki'nin tapas yorumları klasiğin dışında. Minik kanepeler , sandviçler , krepler şeklinde yapılıyor. Bunların dışında salatalar , pasta , sebzeler , etler , tavuklar , burgerler ve meşhur yöresel İber etleri.
Önce içeriye göz atalım.
Şarap ve çeşitli gıdalar satın alınabiliyor.

İşte jamon İberico. İnce dilimler halinde kesilerek servis ediliyor.
Hayret ama İngilizce menü var!!!
Önce zeytin geldi. İspanya bir Akdeniz ülkesi olması nedeniyle zeytin ve özellikle zeytinyağı bol ancak zeytinleri genelde tatsızdı. Lakin bu zeytin harika. Gayet etli ve lezzeti yerinde.
Sardalyalı minik sandviç istedim. Ekmek sıcacık ve çıtır çıtır. İçinde sardalya , kırmızı biber ve aioli var. Bilinen malzemelerden bambaşka bir tat ortaya çıkmış , başarılıydı.
Kanepelerden tercihim Foie Gras ve Camembert. Foie Gras , ince bir dilim halinde halinde kızarmış ekmeğin üstüne konmuş ve enfesti. Camembert peyniri ise erimiş olarak , tatlı soğan ile birlikte kullanılmış. Bunu da çok beğendim.
Son yemeğimiz somon. Fırınlanmış somonun yanında patates graten ve dereotu sosu. Az pişmiş balık lezzetliydi ancak diğer tabakların yanında lafı bile edilecek gibi değildi.
Gorki'de aynı zamanda sınırlı bir İspanyol şarapları menüsü de mevcut. Şaraplar güzel. Tapas olarak adlandırılabilecek değişik lezzetler için Gorki ideal bir adres. Tekrar gidemediğim için üzüldüğüm yerler arasında. Fiyatlar ortalama seviyede. Bu yemek için 34 € ödedik. İnternet sitesinde tüm fiyatlar yazıyor.

Gorki
c/ Strachan, 6
Málaga  İspanya
Telefon : 00 34 952 221 466
http://www.gorki.es/

2 yorum:

Adsız dedi ki...

Do you people have a facebook fan page? I looked for one on twitter but could not discover one, I would really like to become a fan!

Oburcan dedi ki...

www.facebook.com/oburcan

ShareThis

Related Posts with Thumbnails