30 Kasım 2010 Salı

RAFİNE - ANKARA

Rafine , Gamze Cizreli'nin Ankara'ya son armağanı. İran caddesinde Ivy Californian Brasserie zamanını hatırlayanlar olacaktır. Hani giriş katı Cheesecake Factory olan. İşte Rafine o binada.
Gamze Cizreli her daim yiyecek sektörünün öncüsü olmuş bir Ankaralı olarak yine farkını göstermiş ve yeni mekanında farklılık yaratmış. İçeri adımınızı atığınız andan itibaren Rafine'nin farkını hissediyorsunuz. Dekorasyonundaki "rafine" zevk insanın ruhunu okşuyor. Kullanılan her malzeme ince ince düşünülmüş ve uygulanmış , son derece kaliteli ve tümü birbiriyle uyumlu.  



Farklılık menüde de kendini gösteriyor. Değişik lezzetler birbirleriyle kullanılarak  daha önce görülmemiş tabaklar oluşturulmuş. Deniz ürünleri içli köfte , kuru meyveli tavuk , mürekkep ile panelenmiş levrek bunlardan bazıları.
Siparişin ardından zeytinyağı , peynir ve sıcacık taze ekmek geldi. Hepsi harika. 

Başlangış olarak Ezine peynirli humus istedik. Üstü tamamen peynirle kaplı humus fırına verilmiş , eriyen tam yağlı Ezine peyniri humusun üstünde müthiş lezzetli bir tabaka oluşturmuş. Peynir ve humusun birleşimi çok iyi sonuç vermiş. Humus'un da hakkını verelim , o da nefis.
Benim ana yemeğim kuzu külbastı. Yanında patlıcan beğendi , keşkekli bulgur ve naneli yoğurt. Et yumuşak , lezzetli ve iyi pişmiş. Ancak ben bulgur ve beğendiye bayıldım. Keşkek , bulgurun lezzetini desteklemiş , birlikte iyi bir ikili olmuş. Beğendi de çok iyi.
Deniz ürünlü spagettiyi görünce duramadık istedik. Sosunu beğendim , malzemesi yeterli ancak yine Ankara'da deniz ürünleri içeren yemekler sunmak konusu kafama takıldı. Deniz kıyısında bu ürünlerin tadı başka oluyor. Ankara'da ise menüye konmasa olmaz , konduğu vakit dikkat etmek şart. Kısacası zor bir konu.
Tatlı olarak çeşitli yöresel alternatifler mevcut ancak tercihimiz , her zaman değişmez favorimiz olan çikolatalı sufle. Masaya geldiğinde miktarı konusunda bizi biraz şüpheye düşürdüyse de kabının normalden daha derin olduğunu sonlara doğru anladım. Üstündeki kabaran kısmı da dikkate alarak oldukça doyurucu bir sufle olduğunu rahatça söyleyebilirim. Lezzeti ve kıvamı da gayet iyi. Suflesevelere müjdeler olsun , işte size bir alternatif daha.
Yemeğin sonunda garsonumuzun çay ikramı teklifini kabul ediyoruz. Çayla birlikte makaron , akide şekeri ve lokum içeren bir tabak daha geliyor. Makaronlar inanılmaz lezzetli. Hepsini bitirdikten sonra beğenimizi belirtmeyi ve biraz daha makaron rica etmeyi ihmal etmiyoruz. :) Gelen makaronları da afiyetle yiyerek yemeğimizi bitiriyoruz.
Rafine , civarındaki ve rakipleri olarak sayılabilecek işletmelerden biraz daha farklı bir mekan. İsmiyle müsemma , daha rafine , daha seçkin. "Fine dining" olarak adlandırılan tür işletmelerden. Buna paralel olarak fiyatları da biraz daha yüksek. Ancak gidenlerin hizmet , lezzet ve ambiyans olarak mutlu olacakları ihtimali çok yüksek.

Rafine
İran Caddesi No:35
Kavaklıdere  Ankara

12 yorum:

nihalasli dedi ki...

Fiyatlari yazmamissiniz bu sefer:)
MAcaronlar harika gorunuyor minik minik.
Sirf dekorasyonunu gormek icin bile gidilebilir.

Oburcan dedi ki...

Burası için fiyat yazmanın çok şık olmayacağını düşünüyorum.Ama ipucu verdim.Yine de şu kadarını söyleyebilirim : fiyatlar uçuk falan değil :)
bu açıklama yeterli olur mu? :)

nihalasli dedi ki...

Olur tabi ;) Tesekkurler

Karma Has kicked My Ass dedi ki...

Pazar günü önünden geçtim Rafinenin. Aaa yeni bir yer açılmış demiştim ki gitmişsin, yemişsin ve yazmışsın bile... Elinize sağlık efem:)

Oburcan dedi ki...

Epicurious,
teşekkürler efem,amacımız hizmet,çalışıyoruz :)

MMO dedi ki...

Hemen gidicem!

cerenoz dedi ki...

ben de burayı merak ediyordum.. her akşam önünden geçiyorum, bir türlü gitmek kısmet olmadı.. gitmiş kadar oldum şimdi:) teşekkürler:)

drosera dedi ki...

Gerçekten "rafine" bir yer, Ankara'yı sizin yazılarınızdan takip ediyoruz elinize sağlık..

Oburcan dedi ki...

Pınar,gittikten sonra görüşlerini burada bizlerle paylaşırsan sevinirim.

cerenoz,
rica ederim ama gidip o ortamda yemek yemek en iyisi :)

drosera,
rica ederim.Tavisyeleriniz olursa beklerim,onları da değerlendiririz.

Sevgiler

leah dedi ki...

Mekan gercekten cok guzel olmus. Ana yemekler de lezzetli ama deniz urunleri tabagi saka gibi... yani tamam oraya gidince dusuk bir hesap odemeyecegını bılerek gıdıyorsun ama en azından dalga gecer gibi bir tabak getirmeyin onumuze. Sonucta oraya giden insanlar gerek Turkiye'de gerek baska ulkelerde boyle yerlere gitmis insanlar. Bazı seylerın farkında.

Hızmet oldukca basarılı. Ic tasarım iyi, yukarıdakı aydınlatmalar idare eder.

Gamze Hanımın basarılarının devamını dılerız, deniz urunleri tabagını revize ettigi surece :)

Oburcan dedi ki...

yorum için teşekkürler Leah

leah dedi ki...

Rica ederim

ShareThis

Related Posts with Thumbnails