11 Kasım 2010 Perşembe

PIZZORANTE BELLA VISTA - MALAGA

Malaga'da bir değişiklik yapmak istedik ve bir İtalyan'ın tavsiyesi ile ve eşliğinde Bella Vista'ya geldik :)
Bella Vista klasik bir İtalyan lokantası. Şehre hakim konumda , manzarası güzel. Hemen altında tenis kulübü var. Pizzorante ise İtalyanca'da pizzeria ve ristorante kelimelerinin birleşiminden oluşmuş bir kelime. Bizde kullanılmasa da İtalya'da sık kullanılıyor.
Her ne kadar İtalyan lokantasında olsak da sangria şart. Çok sevdik.
Başlangıç olarak masaya sarımsaklı ekmek istedik. Biraz kalabalık olduğumuzdan sarımsaklı ekmek pizza boyutunda ve pizza formatında. Parmesan peynirli ve sarımsaklı hamur harikaydı.
Dana carpaccio üstünde roka yaprakları , parmesan dilimleri ve zeytinyağı ilavesiyle geldi. Oldukça lezzetli bir etti.
Gnocchi (nyokki okuyunuz) çok lezzetliydi , sosu daha da lezzetliydi. Gnocchi'nin yeri gerçekten de ayrı. Genelde pasta sınıfıyla yanyana durmakla birlikte ana maddesi olan patatesten dolayı biraz da ayrı sayılır. Bizim gnocchi'nin sosu da enfes. Kıymalı , kırmızı ve sarı biberli bu sos hafif  ama kuvvetli.
Ve işte benim pizzam! 4 peynirli!! Şu kadarını söyleyebilirim , Türkiye'de yediğim tüm pizzalardan daha güzel. Sebebine gelince : hamur kalitesi ve tadı harika ama sebep bu değil. Burada farkı yaratan peynir , parmesan peyniri. Sadece parmesan değil , fontina , mozarella ve gorgonzola. Neden bilmiyorum ama ülkemizdeki parmesanlar bunun yanına bile yaklaşamaz.  Ve iyi bir peynir pizzanın tadını uçuruyor. Hamuru incecik ve elde açılmış. Domates sosu da kıvamlı ve lezzetli.
 Diğer pizzamız mantarlı.  Çok değişik bir mantar bu. Elastik ama tadı çok güçlü. Bunu da beğendik.
Bu yemeğin üstüne tatlılarla devam ediyoruz. İlk tatlı  mascarpone kup. Krema ile karıştırılmış mascarpone aynı zamanda tiramisu içinde de kullanılacak ama ayrıca bir tatlı yapmak çok yaratıcı.  Krema ile peynir arasında gidip gelen lezzeti çok çekici. 
Benim favorim her zaman tiramisu'dur. Hele orijinaline böylesine yaklaşmış yerlerde. Bu tiramisu yemek sonrası insanı zevkten bayıltacak kadar güzel. Peynir faktörü burada da kendini belli ediyor. Mascarpone'nin tadı bambaşka. Savoiardi'den bahsetmek gereksiz , artık her yerde bulunabiliyor. Ayrıca bu tabağa egemen olan lezzet mascarpone olduğu için mascarpone konuşulur.
Yemeğimizi İtalyan usulü bitirelim. Kahve istiyoruz , İtalyan lokantasında olduğumuz için doğal olarak Espresso geliyor. Kimse sormuyor "ne tür kahve efendim , Espresso , Cappucino , Americano , vs." Sahi biz neden soruyoruz? Bizde neden kahve dendiği vakit Türk kahvesi gelmiyor? Hatta , marka vermeyelim , instant kahve anlaşılıyor. İnanılmaz!!! Bizim kahvemiz Türk kahvesidir dostlar  ve bence Türkiye sınırları dahilinde kahve dendiği vakit sorgusuz sualsiz Türk kahvesinin gelmesi şarttır!!!
Ve Cappucino. Güzeldi ama bekleyin. Size kahvenin kralını göstereceğim. Bir sonraki yazıda , belki 2!!!
Uzun zamandır İtalya'ya bu kadar yakın bir İtalyan yemeği yememiştim doğrusu. Bella Vista dekorasyonu ve yemekleriyle İtalya'da hissetirmeyi başarıyor. Bizden de pekiyi alıyor.

Pizzorante Bella Vista
Avd. Pacifico , 129
Bajo
Malaga  İspanya
Telefon : 00 34 952 23 41 10

8 yorum:

Deniz dedi ki...

Açıkcası dört peynirli pizza sevmem ama buradakinin çok lezzetli olduğu görüntüsünden o kadar belli ki.. O peynirlerden domates sosunun renginden.. Şu Dünya'da parmesan'dan şaşmamak lazım.

Oburcan dedi ki...

Deniz , iyi bir parmesan candır :)

Unknown dedi ki...

oooh afiyet olsun.. 4 peynirli pizza icin olebilirim :) burdakide harika gorunuo zaten...

Oburcan dedi ki...

bence pizzanın hasıdır 4 peynirli!

Adsız dedi ki...

Valla bu yemekleri görünce kaç yaşında-kaç kilo olduğunuzu çok merak ediyorum.

Oburcan dedi ki...

Yaşım 39. Tahmin edildiği gibi kilolu,şişman,obez vs. değilim.Düzenli spor yaptığım için kilo sorunum yok çok şükür. O nedenle istediğimi istediğim kadar yiyebiliyorum :)

Hande Ne Yapıyor? dedi ki...

Bu post tam benim damak zevkime göre oluvermiş:) Olduğu gibi yiyim ben bunu:D seni bilmem ama yeme konusunda kendi sonumu iyi görmüyorum:P sevgiler

Oburcan dedi ki...

Afiyet olsun Hande :)

ShareThis

Related Posts with Thumbnails