28 Kasım 2010 Pazar

HOK'S - ANKARA

Hok's , son dönemde Ankara'nın en "trendy" mekanlarının başında geliyor. Cafe des Cafes ekibinin bir diğer işletmesi. Yeri gelmişken değinmekte fayda görüyorum , Tunalı Hilmi caddesinde bulunan Cafe des Cafes'te Ankara'da sevdiğim yerlerdendir ve gidilecekler listemin ön sıralarındır.
Hok's , İran caddesinden yukarı doğru çıkarken solda , bir binanın 2 katında. Alt kat bar ve gece kulübü , üst kat ise şık bir restoran.
Menü oldukça geniş. Salatalar , makarnalar , pizzalar , mini burgerler , et ve tavuk yemekleri ve tatlılardan oluşuyor. Pizza'sı meşhur.
Siparişin ardından masaya başlangıç ikramı olarak fırında kızarmış ekmekler eşliğinde domates ezme , yeşil zeytin ve patates salatası geliyor. Çok kuvvetli bir başlangıç. 3'ü de son derece lezzetli. Kızarmış ekmeklerle birlikte çabucak bitiyor. Fakat ikramın bu kadar çeşitli ve lezzetli olması yemekte bizi zorlayacak gibi görünüyor. 

Başlangıçlarda gördüğümüz İsviçre klasiği olan peynir fondü ile başlıyoruz. Yanında gelen ekmek dilimleri ve sebzelerle birlikte çok zengin görünüyor. Aslında ana malzemesi peynir olan bu tip yabancı yemekler ülkemizde riskli. Yabancı peynirlere uygulanan ciddi vergiler nedeniyle zaten gerektiğinden daha az peynir geldiği gibi üstüne fiyat endişesiyle kalitesi düşük peynirler gelmek durumunda kalıyor. Bu da başta pizza olmak üzere fondü gibi yemeklerin lezzetini olumsuz yönde etkiliyor.  Bu önemli olumsuz faktöre rağmen Hok's fondüsü gayet güzeldi. Gruyer ve Emental peyniri tabi ki daha iyi olabilir ama mevcut şartlar içinde bundan iyisi olmaz. Tadına söyleyecek sözüm yok ancak miktarına itiraz edeceğim. Başlangıç olarak aldığımız peynir fondü 2 kişiyi doyuracak kadar büyük. Sipariş ettiğimiz 2 ana yemeğin 1 tanesini iptal ediyoruz o da ne yazık ki pizza!! 
Tek ana yemeğimiz deniz mahsullü makarna. İçinde kabak , karides ve krema var. Lezzeti güzel ancak karidesler dondurulmuş olmasa da biraz daha irilerinden taze taze kullanılsa bambaşka olacak. Yine de heryerde bulabileceğiniz cinsten değil.
Hok's güzel ortamı ve  lezzetli yemeklerinin yanında kaliteli şarap menüsü ile de  gelenleri memnun edecek. Aslında yemeği yedikten sonra geceye alt katta devam etmek ideal. DJ performansı için tekrar uğrayacağız. Fiyatlar kalite , lezzet ve ambiyansa göre fazla değil. Bizim hesabımız 1 şişe kırmızı şarap dahil 100 TL.

Hok's
İran Caddesi No:27/2
Kavaklıdere  Ankara
Telefon : 312 - 428 82 82

5 yorum:

Glass Half Full dedi ki...

Hok's herzaman harikadir. Bir sevgililer gununde yemege gitmistik ve atmosferden yemeklere hersey harikaydi. Ayni sekilde bar kati da muthis! Gecen nisan Drama Queen'in dogum gunu icin gittigimizde ne kadar eglendigimizi anlatmak mumkun degil! Yeni resit olmus baba parasiyla gezen tiplerden arinmis olmasi da ayrica guzel... Cafe des Cafes'in sahibinden beklenecek kalitede...

Oburcan dedi ki...

Sevgili GHF ,
müşteri kitlesi yorumuna katılıyorum.Bir mekan için önemli bir ayrıntı.Teşekkürler.

Hande Ne Yapıyor? dedi ki...

Ben yalnızca bir akşam arkadaşlarımla gitmiştim ama yemek yememiştik:)
Çok kalabalık ve sıkışıktı. Neredeyse kaçtım diyebilirim:)
Bu yüzden sanıyorum restoran kısmı çok gözüme çarpmamış:)
Teşekkürler bilgilendirme içinnn

Oburcan dedi ki...

Hande ,
Ben de haftasonu gitmeme ve dolu olmasina ragmen rahatsiz bir yer degildi. Denemek lazim.

MMO dedi ki...

Ne güzel şeyler varmış ya burada, ilk açıldığı zamanlarda bir arkadaşımın doğumgünü için gitmiştim buraya, makarna almıştım, pek aradığımı bulamamıştım. Ama sizin yediklerinizden yemek istedim şimdi...

ShareThis

Related Posts with Thumbnails