5 Kasım 2010 Cuma

CIUDAD CONDAL - BARCELONA

Ciudad Condal hem Barcelona halkı , hem de turistler için uğrak yerlerin başında gelir. Beni Ciudad'la tanıştıran sevgili kardeşim B.'a buradan sevgilerimi yolluyorum :) Kendisi de burayı çok sever.
Ciudad Condal , Katalan dilinde söylenişiyle Ciutat Comtal , merkezi konumu ve geniş bahçesiyle keyifli bir mekan ve tapas'larıyla ünlü.
 İngilizce menü mevcut ancak istemeniz lazım.
Barcelona deniz mahsullerinin bol olduğu bir yer. Karides şart yani. Izgara edilmiş bu karideslerin üstüne kalın çekilmiş tuz serpilmiş ve lezzeti tarifsiz. Altında küçük bir parça kızarmış ekmek ve ekmeğin üstünde humus benzeri bir sürme var.
 Kızarmış sardalya çok değişik bir lezzet değil. Tadı güzel ama bir esprisi yok.
Kızarmış yeşil biberler çok lezzetli. Yine bunların da üstünde kalın tuz serpilmiş. 1 porsiyonda oldukça fazla sayıda biber olmasına rağmen telaş etmeyin , hemen bitiyor


Bence Ciudad Condal'in en güzel lezzeti kızarmış patates üstünde yumurtaydı. Kibrit patateslerin üstüne çok ince doğranmış sarımsak parçaları , acı domates sos ve mayonez konuluyor. En üste ise 2 yumurta. Sıcak servis ediliyor. Benim tercihim yumurtaları hemen 2'ye ayırarak sıvı haldeki sarısının patates ve sosa yayılması. Basit bir tabak ama harika bir tat.

İlk tapas denememizden memnun ayrılıyoruz. Ciudad Condal tapas için iyi bir adres. Tapas fiyatları 3-10 € arasında. 

Ciudad Condal
Rambla de Catalunya , 18
Barcelona  İspanya
Telefon : 00 34 93 3181997

4 yorum:

nihalasli dedi ki...

Biberler ne guzel gorunuyor yani bizim icin ozellikle:)Libre ve tane hesabinin yapildigi bir yerde kilo kilo biber almak zor biraz tabi.Boyle oluncada ozlem cok..
PAtatesi yarin kahvalti icin deniycem ben, tesekkurler:)

Oburcan dedi ki...

Patates basit ve leziz.Biberler yumuşacıktı. Mmmmmm!!!

Hande Ne Yapıyor? dedi ki...

yumurta pek sevmiyorum omlet dışında. Ancak bu sefer gayet iştah açıcı görünüyor. Benim tercihim yumurtayı şööyle kenara ayırıp soslu kibrit patatesi mideye indirmek olurdu sanırım:D Ama görmüş öğrenmiş olduk:) devam oburcan devam:)

Oburcan dedi ki...

Hande bekleyen 10 civarinda Ispanya , 5 civarinda Turkiye yazisi var. Yarin yogun bir gun olacak :)))

ShareThis

Related Posts with Thumbnails