7 Kasım 2010 Pazar

CASA LUCAS - MALAGA

Malaga'nın kilometrelerce uzanan sahilinde birbirinin peşi sıra balık restoranları bulunuyor. Kardeşimin tavsiyesine uyarak bunlardan bir tanesi olan Casa Lucas'a geldik.
Hava çok güzel. Zaten burada kış aylarında görülen en düşük sıcaklık 10 derece. Yemeğimize bir İspanyol içkisi olan Sangria ile başlıyoruz. Sangria kırmızı şarap , cin , şeker , meyve parçaları ve buzdan oluşan ferahlatıcı bir içecek. Soğuk içildiği için sıcak havalarda çokça tercih ediliyor. Kötü tarafı ise içinde birçok malzeme olduğu için genelde en kötü şaraptan yapılması!!! Yine de soğuk ve tatlı olması güzel.
 Malaga'da balık ve deniz ürünleri çok olduğu için ne yiyeceğimiz zaten belli.
İlginç bir pişirme metodundan bahsettiler. Deneyeceğiz. Sahildeki tüm restoranların ızgaraları aşağıda görüldüğü gibi küçük sandalların içinde. Kumla dolu sandalın üstünde ateş yakılıyor.

Ateşte sardalya yiyeceğiz. Bunun için aşçımız sardalyaları şişe diziyor. Dikkatinizi çekmiştir , bizdeki usul içini temizlemek yok.
Kalın çekilmiş tuzla iyice tuzlanıyor.
Ve bu şişler ateşe karşı kumun içine daldırılıyor ,  balık odun ateşinde pişiyor.
Balığımız orada pişerken yemekler gelmeye başladı. Kırmızı ve yeşil biber bizdekilere benziyor. Görüntüsü de tadı da güzel.
Salata istediğinizde detay vermezseniz hep bu salata geliyor. Herşey güzel ama yeşil zeytin felaket!!!
İşte sardalyalar. Odun ateşinde pişmiş , üstü tuzlu sardalya gerçekten çok lezzetli. Ayıklarken biraz özen istiyor.
Diğer balık yemeğimiz Malaga tabağı. Balık ve deniz ürünleri karışımı. İçinde levrek , hamsi(evet hamsi) , ahtapot , kalamar ve minicik balıklar var. Çok iyi kızartılmış , zaten renginden de belli. Ve tüm malzemeler çok taze.  
Bu çok ilginç bir yemek. Patlıcan dilimlenip una bulanıyor ve çıtır çıtır olacak şekilde kızartılıyor.
Tabakta gelen patlıcanların üstüne ballı ve pekmezli bir karışım dökülüyor. Tatlı ve tuzlu birleşimlerini seven ben bunu sevmedim açıkçası. Kızartma ve bal fazlaca tezat geldi. Ama ilginçtir masada benden başka herkes çok beğendi.
Güzel havada , deniz kıyısında Sangria içmek ve güzel balık yemek insana keyif veriyor doğrusu. Yemek sonrası sahilde yapılan yürüyüşle yemeğin ağırlığı da atıldı.

Casa Lucas
Passeo Maritimo Antonio Banderas
(Antonio Banderas Sahil Yolu)
Malaga  İspanya
Telefon : 00 34 952 230 354

6 yorum:

Glass Half Full dedi ki...

İspanya, mükemmel seçim!

Fırsat olursa İbiza ve Mayorka'yı da görmenizi tavsiye ederim.

Buenos vacaciones! Hasta luego!

Oburcan dedi ki...

Teşekkürler. Oralar da seneye inşallah!

MMO dedi ki...

Sardalyaları ayıklamak bana zor gelir ama Malaga tabağına ve kızartılmış patlıcanlara bayıldım. Ben de o kadar tatlı olarak yemezdim muhtemelen. Sangria da çok güzel görünüyo!!! :)

Oburcan dedi ki...

ben en çok tuz meselesini sevdim.denemek gerek!!!

Löplöpcü dedi ki...

Dry aged steak yapanlarda genelde ete sadece deniz tuzu serpip ateşe verirler.
Sardalyada bizim Geliboluda suyunu kaybetmesin diye temizlenmeden yapılır. Ama İstanbulda veya Ankaradaki müşteri, o kadar para verip balık yemeğe geldiğinde balığın bokunu temizlemek istemez, o yüzden de Gelibolu usulü yapılmaz.
Bizde öğrenecez be üstad

Oburcan dedi ki...

ooo hoşgeldin Semih :)
Facebook sayfana yazdım,o fotoğrafı bekliyorum senden :)))

ShareThis

Related Posts with Thumbnails