13 Kasım 2010 Cumartesi

CAFFE PASCUCCI - MALAGA

Bugüne kadar bu satırlarda hiç kimseye torpil yapmadım dostlar. Bu ilk olacak. Çünkü mekan bizim!! Mecazi anlamda değil , gerçekten bizim :)
Caffé Pascucci , bir İtalyan kahve zinciri. İtalya , İspanya , İngiltere , Rusya , Yunanistan , Kore ve bazı Ortadoğu ülkelerinde şubeleri var. Bir zamanlar Ankara'da Arjantin caddesinde de açılmıştı ancak maalesef ömrü fazla olamadı. Biz Ankaralılar da bu keyiften mahrum kaldık. Ancak lezzeti heryerde takip eden Oburcan sizin için Pascucci'yi Malaga'da buldu!!
Malaga Pascucci , Bauhaus'un girişinde. 9:30-21:30 saatleri arasında açık. Oldukça fazla kahve çeşitlerinin yanında günlük olarak üretilen pizza ve piadina gibi lezzetli yiyecek alternatifleri mevcut.
Pascucci'lerin dekorasyonu bilinen kahve zincirlerinin ötesinde. Kırmızı rengi ağırlıkta ve kullanılan diğer tüm dekorasyon öğeleri Pascucci standartlarına göre seçiliyor. Hepsi bir arada oldukça hoş görünüyor.
Kahve menüsü inanılmaz. Benim gibi kahve konusunda tutucu birisi için bile ilgi çekici bir yer. Sıcak , soğuk , sade , meyveli , kremalı , yoğurtlu vs. ne isterseniz var.
Paspuccio görüntüsü itibarıyla sanat eseri gibi. Karamelli tadı da kahvede değişik lezzet arayanlara için ideal. En zor kısmı bu görüntüyü bozarak ilk yudumu almak!!
En iyisini en sona sakladım. Bu kahve yoğurtlu ve orman meyveli. Yoğurt , Pascucci üretimi özel bir yoğurt. Bildiğimiz yoğurttan biraz farklı tabi , hafif kıvamlı , krema-yoğurt karışımı diyelim. Frutas del bosque ise orman meyveleri. Bardağın dibinde de kahve var. Soğuk kahveye , hele hele meyve ile birleşimi fikrine şiddetle karşı olan ben , bu kahveye vuruldum. Abartmıyorum , şimdiye kadar içtiğim en güzel kahvelerden biri. Yoğurt , meyve ve kahve bir araya gelince tezat ama çekici bir lezzet ortaya çıkmış. Nerede olursanız olun , bir Caffé Pascucci bulursanız yogurt cappuccino frutas del bosque deneyin , mutlaka!!!
                
Kahve işi gerçekten bir tutku. Ve kahveyi böylesine değişik şekillerde , hep aynı özenle , itinayla sunabilmek çok önemli. Bu özeni ancak bir İtalyan gösterecektir. O da burada.
Demek ki neymiş ; Oburcan kimseye torpil yapmazmış!!!

Caffé Pascucci
Centro Comercial Malaga Nostrum Bauhaus
Calle Palencia
Malaga  İspanya

9 yorum:

Unknown dedi ki...

Kahvelerine bayildim.Arjantin caddesindeki binayı azcok hatirladim,cok suslu bi dis cephesi vardi.Gidememistim ama simdi kapandigina cok uzuldum.Boyle bir yer cok iyi olurdu.

Unknown dedi ki...

simdi baktim,pascucci.com.tr hala duruyor.Resimlerini gorunce cok net hatirladim.yazik olmus.Amerikan kahve zincirleri bana hep basmakalip ve biraz sahte gelmistir.burasi gercekten degisikmis

Oburcan dedi ki...

Ankara Pascucci çok kısa bir süre açık kalmıştı gerçekten.Ama dış cephesi tam anlamıyla ihtişamlıydı.Bence de yazık oldu :(

Adsız dedi ki...

açıldığının 2. günü gitmiştim,ne kalabalık vardı.iste dedik aramızda,harika bir mekanımız oldu.sonrada kapandı gitti.yemek filan çok sey vardı.
Hakan

Oburcan dedi ki...

Hakan
komik olan sanırım ben de 2. gün gitmiştim:) çok doluydu.Yemek menüsünün de geniş olduğunu hatırlarım

Adsız dedi ki...

Yoğurtlu kahve harika duruyor.Olsa içerdik:)
Hakan

Oburcan dedi ki...

Hakan ,
böyle alengirli şeylerden hoşlanmam ama olsa bir sürahi içerdim :)

pascucci dedi ki...

CAFFE PASCUCCİ SHOP yakında sizlere tekrar ANKARAda hizmet vermeye devam edecektir arkadaşlar. Bunun için çalışmalarımız devam etmektedir.
sevgilerimle
HAKAN EMİR

Oburcan dedi ki...

Hakan bey ,

bu güzel haber. Açılmadan önce haber verin , duyuralım!

ShareThis

Related Posts with Thumbnails