14 Mart 2010 Pazar

SEMRACAN SOFRASI

Dostlar bu akşam özel bir akşam çünkü sevgili arkadaşımız , güzel insan Semracan yıllık olağan 2. geleneksel hamsili pilav gecesini düzenledi. Kendisi yemeklerinin ünü dilden dile , kuşaktan kuşağa yayılan , benim türlü esprilerime sabır gösterebilen , gönüllerin sultanı bir şahsiyettir. Hamsili pilav geceleri öncesi tatlı bir telaş yaşanır , ve nihayetinde sevenler kavuşur. İşte buyrun...
Yukarıdaki fotoğrafa ve masadaki tabak sayısına bakıp o kadar insan 1 tepsiyle doyarmı diye cahilce sormayın çünkü bu tepsinin aynısından 1 tane daha var , kendisi fırında , sırasının gelmesini ve sahneye çıkmayı bekliyor. Tepsinin üstünü görüyorsunuz ama altı da hamsiyle kaplı ve yanlarıda. Bu yemeğe balıklı zindan pilavı desek mi acaba?


Bu blog'u sürekli takip eden veya takip etmeyen ama bir şekilde yolu buraya düşmüş ve bu yazıyı okuyan herkese sesleniyorum ; bu muhteşem yemeği sizler için yiyorum dostlar. Boğazımdan geçen her lokmada okuyucularına karşı yazma ve bu yazıyı en güzel şekilde sizlere iletebilmenin sorumluluğunu hissederek yaklaşık 1 kilo civarında hamsiyi ben , şahsen , tek başıma yedim. Eh sorumluluk büyük olunca gereğini yerine getirmek şart tabi :) Yazıyı yazabilecek kadar yediğimi hissettiğim noktada durdum , zaten yemek bitmişti :)
Gelelim bu yemeğin tarifine.

İlk şart hamsinin çok iyi ayıklanması lazım. Kılçığı en ince noktasına kadar ayıklanacak , bu noktada başta Nazifcan olmak üzere emeği geçen herkese teşekkürler.
Pilav için önce pirinç soğanla kavrulacak , kuşüzümü , fıstık , tuz ve karabiber eklenecek. Suyunu tam çekmeden ateşten alınacak. Tepsi yağlandıktan sonra alt tarafa ve yan duvarlara hamsiler sıkı bir şekilde dizilecek. Araya pilav konduktan sonra üstü hamsiyle kapatılacak. Fırında 40 dakika civarı pişirilecek. Tam bu sırada Oburcan'a telefon edilecek , o da hemen gelecek :)
Dostlarım bu güzel gece için tekrar teşekkürler. Gelecek senenin organizasyonunu iple çektiğimi de bilmenizi istiyorum :)

6 yorum:

Mina dedi ki...

yemeği yapanın ellerine sağlık,gördüğüm en güzel hamsili pilav.sizede afiyet olsun

elif ada dedi ki...

Görüntüsü bile yetiyor... Semracan hanımın ellerine sağlık efendim.

Devrim Baris Acar dedi ki...

super ya, beni de cagirin , allah rizasi icin

Oburcan dedi ki...

Cok isteriz ama bekleme listemiz biraz uzun :)

Unknown dedi ki...

oburcan bey, öyle anlattınız ki şuan ankara'da hamsili pilav arıyorum :) tavsiyeniz nedir acaba .

Oburcan dedi ki...

Ankara'da neresi iyi yapar bilemiyorum ama araştıracağım sizin için :)

ShareThis

Related Posts with Thumbnails