17 Mart 2010 Çarşamba

BOZO PİDE - SÜRMENE - TRABZON

Bafra'dan başlayıp doğuya doğru kıyı boyunca giderseniz her ilçede pidenin değişik ve güzel çeşitlerini bulabilirsiniz. Bugün Karadeniz pidesinin sahil boyunca en ünlü ve hatta bazılarına göre en iyi pide adreslerinden birindeyiz.
Sürmene Trabzon'a 40 km. uzaklıkta. Şehrin ortasındaki Merkez Camii'nin 2 sokak arkasında bulunan Bozo pide kendi halinde görüntüsüyle o kadar da ünlü bir mekan izlenimi vermiyor. Ama içerideki hareketlilik , anlayana , ipucu veriyor. Her daim dolu , girenler , çıkanlar , siparişler. Bozo'ya ilk gelişimiz olduğu için mümkün olan tüm çeşitlerden yemek gibi bir hedefimiz var , ki bu çok zor değil çünkü 3 çeşit pide var , kıymalı , peynirli ve kavurmalı. Bu çeşitlerden yarımşar porsiyon istiyoruz .
Önce peynirli geldi. Yanında gelen 1 dilim ekmek neden olabilir? Üstündeki erimiş tereyağı ve peynir tabakası önce ekmekle hafiften sıyırılıyor. Ardından pideyi yemeye başlıyorsunuz. Pide lezzetli. Yerel bir peynirle yapılmış ama peynirin lezzeti iz bırakıcı değil. Pidenin hamuru çok lezzetli. Samsun pidesine göre biraz daha kalın ama çıtır çıtır.
Kavurmalı pidenin şekli değişik. Üstündeki kat kırılıyor ve önce kaşık gibi kullanılarak iç malzemeden biraz yeniyor. Kavurmalı pideye soğan da konmuş ama bence çok hoş olmamış. Soğan kavurma tadını maskelemiş , pek hissedilmiyor.
Kıymalı pide bence Bozo'nun en iyi pidesi. Üstüne yumurta kırılmasını söylemediğimiz için yumurtasız gelmesine rağmen çok lezzetli. Kıyması ve hamuruyla güzel bir pide.
Açıkçası bu kadar ünlü olmuş , facebook'ta adına grup kurulmuş bir yer için daha özel lezzetler beklerdim. Bu anlamda aradığımı tam olarak bulamadım. Bozo'da pideler 7-9 TL.
Bozo Pide
Merkez Camii Arka sokağı
Telefon : 462 - 746 19 16

Hiç yorum yok:

ShareThis

Related Posts with Thumbnails