17 Mart 2010 Çarşamba

KIRANDİOĞLU KEBAP - TRABZON

Blog'umuzun sağ üst köşesinde bulunan "Oburcan yakında burada" bölümünü uzun zamandır güncellemediğimin farkındayım. Hatta bazı arkadaşlar "e hadi artık git şuraya" tarzı mesajlar da göndermedi değil(Fatih :) ! İşte o köşede uzun zamandır duran yerlerden biri Trabzon'un Akçaabat ilçesindeki Kırandioğlu(Fatih seni az daha bekleteceğim , kusura bakma).
Akçaabat'ın merkezinde bulunan Kırandioğlu da akşama yemek kalmayan yerlerden. Öğleden sonra geç kalırsanız geçmiş olsun , devamı yarın.
Kırandioğlu herkesin bildiği , caddeüstü , turistik yerlerden değil. Daha çok yerel halkın bildiği ve rağbet ettiği , öğle yemeklerinde banka çalışanlarının ve çevrede bulunan şirket çalışanlarının
doldurduğu yerlerden.
Siparişle beraber salata masada. Malzeme bol , turşu süper.
Kırandioğlu'na gelmişken 1 porsiyon kesmez diye 1,5 söyledim. Haa buralarda 1 , 1,5 falan denmiyor. 1 porsiyon 100 gram , 1,5 - 150 , duble-200 gram. Gerçi doğal olarak anlıyorlar ama içeri girip " az pilav üstü 150" demenin hazzını yaşamanızı isterim :) Döner burada da çok lezzetli. Trabzon'da yediğim en güzel döner değil ama kesinlikle ortalamanın üstünde.
Balığın memleketi sayılan Trabzon'da dönercilerin çokluğu haliyle yazılarıma da yansıyor ama bu durumdan şikayetçi değilim. Önümüzdeki aylarda bu tip eylemlerimiz sürecek. Kırandioğlu benim çok sevdiğim yerel lokantalar kategorisinin baştacıdır arkadaşlar. Fırsatı olanlar tezden ziyaret ede...
(Bugün öğlen konuştuğum ve Akçaabat'ta olduğumu duyunca köfteleri düşünerek bunalıma giren sevgili Oburcan ; işte buradaydım :) Bundan sonraki ilk köfteler sana ithaf edilecek!!!
Kırandioğlu Kebap
Eski Belediye Sarayı altı
Akçaabat Trabzon
Telefon : 462 - 228 15 94

Hiç yorum yok:

ShareThis

Related Posts with Thumbnails