13 Mart 2010 Cumartesi

ŞANLI EDESSA - ANKARA

Şanlı Edessa'da Ankara'nın klasiklerindendir. Emek 8. Cadde'deki yerine hatırladığım kadarıyla 15 yıldır giderim de , daha gerisini bilmiyorum. Ancak dün gittiğimde gördüm ki uzun zamandır Edessa'ya uğramamışım. Bu sürede bayağı değişmiş ve gelişmiş.
Menü geldiğinde bu değişimi anlıyorsunuz , menü aylık bir dergi formatında ve kalınlığında. Tüm tabaklar büyük ve detaylı resimlerle gösterilmiş. Ne yiyeceğinize karar vermiş olarak gitmiyorsanız menüyü incelemek bile oldukça zaman alabilir. Ben de bu zamanı sonuna kadar kullandım ama sonunda yemekler arasında kararsız kalmak büyük ihtimal.
Siparişin ardından masaya taze ve sıcak ekmek yanında gelen tabaklarla hızımızı kesmeye çalıştık.


Ben önce tabakaltı lahmacun aldım. Kenarları hafif yanmış olmakla beraber güzel bir lahmacundu.
Kolesterol açısından zengin olan arkadaşımın tercihi Osmanlı tava'nın tavuk versiyonuydu. Herşeyden önce görüntüsü çok zengin. Masaya gelince masayı dolduruyor. Domates , biber ve arpacık soğanlarıyla sac üstünde pişen tavuk çok lezzetli. Yanında gelen üstü erimiş peynirli üçgen pide parçaları da harika. Çok leziz ve doyurucu bir tabak.
Benim tercihim iç pilav üstünde hindi tandır oldu. Bu tabak ta çok zengin. İç pilav tam sevdiğim şekilde kestaneli , kuş üzümlü ve hafif tatlı. Üstünde hindi parçaları da tandırda çok iyi pişmiş.
Hindi tandırın yanında bir bonus tabak daha geliyor , bamya. Bazı yörelerde bamyayı suyu bol şekilde yaparlar ve çorba şeklinde içerler. Bu çorbaya yakın , hafif ekşili. Sadece bamya için bile bu yemek yenir!
Bu güzel yemek tatlısız olmaz , Edessa'da künefe yemeden kalkılmaz. 1 porsiyon künefe istedik ve paylaştık. Edessa'ya gidenler künefeyi de unutmasın lütfen. Üstü hafif çıtır pişmiş , arasında kalın bir peynir katmanıyla Ankara'nın en iyi künefelerinden diyebilirim.
Çay ikramıyla yemeğimizi tamamladık ama şimdi önümüzde işin zor kısmı var , tekrar ofise gidip çalışmak!! Dediğim gibi gitmeyeli Şanlı Edessa kendini çok geliştirmiş , menü çok zenginleşmiş. Meksika fasulyeli acılı tavuktan T-Bone Steak'e kadar birçok yeni lezzet eklenmiş. Benim size tavsiyem gitmeden önce aşağıdaki linkten web sitesine gidin ve menüyü detaylı olarak inceleyin. Kebaplar 15-20 TL , lahmacun 3 TL , tatlılar 6-9 TL. Gidin ve memnun kalın.
Şanlı Edessa
8. Cadde No:62/a
Emek Ankara
Telefon : 312 - 222 83 83
Atatürk Bulvarı No:241/A
Kuğulupark İçi
Kavaklıdere Ankara
Telefon : 312 - 468 78 50

2 yorum:

umutluhayat dedi ki...

şanlı edesseye bende ankaraya geldikçe gittim birkaç kez.gerçekten lezzetli yemekleri

zOiplaNet dedi ki...

Buraya beytisi için çok gitmişimdir..

ShareThis

Related Posts with Thumbnails