7 Mart 2010 Pazar

PİZZA AKROBASİSİ VE RAMADA OTEL'DE TATSIZ GECE - ANKARA

Pizza akrobasisi ülkemizde bilinmeyen bir alan ancak dünyada bu konuda ciddi yarışmalar ve organizasyonlar yapılıyor. İlgilenenler Google'da pizza acrobatics yazarak linkleri takip edebilir. Bunun için üşenenlere benden bir hizmet daha !! Aşağıdaki linke bakarak fikir sahibi olabilirsiniz.


http://noolmusic.com/google_videos/acrobatic_pizza_con_andrea_ripepi.php


Pasqualino Barbasso bu alanda 2 defa dünya şampiyonu olmuş , doğal olarak İtalyan :) , hem de Sicilya'lı!! Ankara'da İtalyan Kültür Merkezi'nin organizasyonuyla 3 gece gösteri yaptı.

Ramada Otel'de yapılan organizasyon büyük ilgi gördü ancak Cumartesi gecesi giden bizler kötü organizasyon nedeniyle keyifli bir gece yaşayamadık.

Önce gösteriye bakalım ; pizza hamuru belli bir büyüklüğe kadar açıldıktan sonra gösteri başlıyor. Merkezkaç kuvvetin etkisiyle çevrilen hamur gitgide inceliyor. İşte maharet burada devreye giriyor. Önce tek hamurla başlayan Pasqualino basketbol topuyla oynar gibi değişik figürler sergiledi. Hamura havada parendeler attırdıktan sonra bacakarası , reverse , omuz etrafında çevirme , kelebek , kurbağalama(tamam biraz abarttım :) hatta yere yatarak şovuna devam etti. Tek hamurun kesmediği anlaşılınca önce 2 sonra 3 hamura çıktı ve herkesi hayrete düşüren gösteriler yaptı. Labutlarla yapılan havaya atma hareketini dönen hamurlarla yaptı.

Birinin bu çocuğa yerçekimi denen şeyin ne olduğunu anlatma zamanı gelmiştir arkadaşlar!!
Gösterinin son bölümünde yaklaşık 1 metre çapında hamuru havada çevirdi.

Buraya kadar herşey güzeldi.Gösteriyi herkes ilgi ve beğeniyle izledi. Bu arada çeşit çeşit pizzalar servis edilmeye başladı. Pizzalar klasik İtalyan tarzı , ince hamur. Malzemeler peynir ağırlıklı , yanında ufak tefek karamelize soğan , kapari ve sucuğa rastlandı.

İlk pizzaların servisinden sonra uzun süre 2. tabaklar gelmedi. Bu arada gösteri bitti ve herkes beklemeye devam etti. Çünkü davetiyelerde ve ilanlarda sınırsız pizza servisi duyurulmuştu. Sınırsızı bıraktık , 2. tabak pizzalar bile gelmeyince salonda tansiyon yükseldi ve otel yetkilileri ile tartışmalar başladı. Bu arada Pasqualino sahnede gösteri yaparken bir çocuk nedeniyle salondakiler arasında kavga çıktı ve Pasqualino sahneden indi , içeride gösterisine devam etti. Sahnede kavga devam. Kavganın bitmemesi , salondan dışarı çıkarılamaması ve pizzaların hala gelmemesi insanları daha da gerdi. En sonunda bir miktar daha pizza servis edildi ama salonun yarısından fazlası zaten gitmişti. Konuştuğum otel yetkilileri "hazırlıksız yakalandık" şeklinde inandırıcılıktan uzak ve komik açıklamalarla bizleri teselli etmeye çalıştı ancak başarılı olamayınca muhtemel üst kattaki restorandan kalan tatlılar devreye sokuldu. "Ekmek bulamazlarsa pasta yesinler" der gibi , "pizza yok alın size pasta" tadında bir cevap oldu.
Gelen tatlı kazandibinin uzak akrabası olan bir tatlıydı ve pizza ile çok uyumluydu :)
Bu arada otel yönetimi kendince çok akıllı bir iş yaptı ve aksaklıkların başında daha kimse uyanmadan masalara eleman ve POS cihazı göndererek hesapları topladı. Yoksa kimse para falan ödemezdi!!
İnanın bu yazıyı yazarken bile canım sıkıldı , uzatmayayım , olan bizim Cumartesi gecemize oldu. Keyifle geçmesini arzu ettiğimiz gece zehir oldu. Otelden kaçarcasına uzaklaştık , Starbucks'ta birer kahve ile sinirlerimizi yatıştırmaya çalıştık.
Adresi ve telefonu yazmayayım , siz siz olun , Ramada Otel yazısı görürseniz hızla uzaklaşın.

11 yorum:

Damla T. dedi ki...

Yine bir Ramada Otel fiyaskosu! Ben deneyimliyim de.. ;)

Deniz dedi ki...

Cuma günü de fırınları bozulmuş, arkadaşlarım iki dilim pizza yiyebilmişler.

Elif Öztürk dedi ki...

Zamanında Ramada otelden yıllık kart almıştım,parasını peşin ödedik,yılın yarısında kartı iptal ettiler.Ramada'ya adım atmam

Adsız dedi ki...

Birincisi bu ramada otel değil,Ramada plaza otel daha açılalı 2 aydan kısa süre oldu.benim gördüğüm kAdarıyla herkes fazlasıyla pizza yedi,bir üst katta restaurant yok tatlılar hiçbiryerden kalmamıstı,günümüzde 20 tl ücretli ve insanların sarhoş olup kalktıkları bir 5 yıldızlı otel görmedim.sınırsız pizzanında fırınında bir sınırı vaRDIR diye düşünüyorum kendi kendine bilip bilmeden konuşanlarada pes diyorum.evet reklam yaptığınız için teşekkürler çünkü reklamın iyisi kötüsü olmaz.

Burak Demirci dedi ki...

Aaa bak şimdi oldu, Ramada otel değilmiş Ramada Plaza imiş. Özür dile Oburcan büyük hata yapMissin :)) kim bu yaaa, o mü saf milleti mı saf sanıyor . Bende Cumartesi aksamı oradaydim , kimse içkiden sarhoş falan olmadı , bu 1. Limitsiz pizzada elbet limit vardır ama 2. Pizza için bile yalvar yakar olduk, bu müdür limitsiz, bu 2. Cogu insan 1 pizzadan sonra dayanamadı gitti. 1 pizza 1 kolanin hakkı 5 yıldızlı otel bile olsa 20 tl olamaz. Bu 3. Görgü kuralidir insan önce kendini tanitir veya isim yazar, bu 4.

Deniz Özger dedi ki...

Fiyatı ister 1 lira olsun, ister 5 lira ister 20 lira, eğer organizasyon "Sınırsız Pizza" vaadinde bulunuyorsa, gelenlere sınırsız pizza vermek yükümlüğündedir.

sanem dedi ki...

biz cuma gunu 10 kişi ramada plaza ankara otelindeydik, gayet keyfli bir ortamdı belkide biz keyf almayı biliyoruz.biz ekip olarak doyduk tabikide aksaklıklar oldu servis çok hızlı değildi ancak güler yüzlü personeli ve sempatik executive chefleri ile bize çok keyfli geldi.

sanem dedi ki...

biz cuma gunu 10 kişi ramada plaza ankara otelindeydik, gayet keyfli bir ortamdı belkide biz keyf almayı biliyoruz.biz ekip olarak doyduk tabikide aksaklıklar oldu servis çok hızlı değildi ancak güler yüzlü personeli ve sempatik executive chefleri ile bize çok keyfli geldi.

Adsız dedi ki...

görünen o ki Sanem Ramada otel çalışanı veya yöneticisi

Adsız dedi ki...

Ramada Plaza imiş,falan filan Ramada bildiğim kadarı ile otellerini yıldız kategorisine göre sınıflandırıyor ama sonuçta Ramada yani,Ayrıca özrün kabahatinden büyük asıl plaza konseptinde olmaması gerekiyor bu hataların.Ayrıca kredi kartı mağdurlarından biriyim ve Plaza otelde sanırım Ramadadaki yüzleri görmek mümkün fazla söze gerek yok biraz araştırma yeterli

Bodhisattva dedi ki...

Bu Pizza gecesi yine çok masummuş. Ben eşimle Ramada'da organize soygun gecesine katıldım. Dünyaca ünlü devremülk şirketi diye biz hariç milleti dolandırdılar. Şikayet için sonradan aradığımda "vallaha kim olduklarını bilmiyoruz" gibi, yine çok inandırıcı bir şekilde açıklama yaptılar.

"Ramada adını duyunca kaçın" doğru bir slogan olmuş.

ShareThis

Related Posts with Thumbnails