27 Mart 2010 Cumartesi

MINNA'S BISTRO

Minna's Bistro Ankara'nın klasikleri arasına girmeye aday yerlerden biridir. GOP Attar sokakta yer alan bu küçük mekan aynı zamanda Cuma ve Cumartesi geceleri Kareoke'siyle ünlüdür. Aynı zamanda bir kareoke virtüözü olan Oburcan bu nedenle bir Cuma akşamı ayrıca gelecektir :)
Güzel bir Mart ayı Cumartesi öğle sonrasında Minna's bahçesinde yerimiz aldık.
Siparişimiz verdik , zeytinyağı ve ekmek geldi. Zeytinyağına balsamik sirke ve az baharat karıştırılmış. Kaliteli bir zeytinyağı , miktarı tam karar.
Başlangıç olarak ana yemekler bölümünde yer alan kombo Lübnan tabağı aldık. Tabakta tabule , kıbbe , falafel ve humus var. Tabule , hafif bulgur destekli yeşil salata. Gayet güzel , yeşilliği de taze. Kıbbe(veya kibbe) Lübnan usulü içli köfte. Haşlama olmasına rağmen çok lezzetli. İçinin eti ve baharatı zengin. Daha önceki yazılardan hatırlayanlar olacaktır , içli köftenin haşlama olanını pek sevmem ama bu harika. Falafel'de az bulunan ve zor lezzetlerden biri. Bu falafel çok iyi olmamış. Tabağın genel başarı ortalamasının altında. Humus'u da tahin içeriği nedeniyle bitiremedim ancak iyi bir humustu. Bu kadar çeşit , hem de bu miktarda olunca ister istemez ana yemek kategorisine girmiş ancak 2-3 kişi için çok güzel bir başlangıç olabilir.
Eşimin tercihi bonfileli salata oldu. Salata malzemeleri yine başarılı. Hepsi taze. Üstündeki peynir ve et miktarı da gayet doyurucu. Ancak etin lezzetini beğenmedim. Biraz da sertti. Dikkat!!
Benim tercihim hardal soslu tavuk oldu. Sebzeler çok iyi sotelenmiş. Ne çok pişmiş , ne çiğ kalmış ancak diri. Pilav güzel. Fakat bizim tavuk hardal denizinde boğulmuş gibi. Hardal zaten çok güçlü bir lezzet. Onu herhangi bir yemekte bu miktarda kullanmak olmamış. Tavuk lezzetini alamadım. Miktarı da fazla değildi zaten.
Çay ikramı ile yemeğimizi bitirdik. 2 kadeh şarap eşliğinde yenen bu yemeğe 72 TL ödedik. Şarapların kadehi 12 TL. Tamam ülkemizde alkollü içki fiyatları yüksek ama bu resmen fahiş fiyat , bu kadar da değil yani. Başlangıçlar 6-17 TL , ana yemekler 13-24 TL , pizzalar 15-20 TL , salatalar 12-20 TL , tatlılar 10 TL. Keyifli bir yemek oldu ancak keyfi bizden kaynaklanıyordu , yemeğin fazla katkısı olmadı. Üstüne gelen hesap ise bu yemeğin karşılığı değildi. Yine de bu kadar yıllık emeğin hatırına bir defa daha gelip başka lezzetler denemek istiyorum , yanında su içerek tabi!!!
Minna's Hot Spot Bistro
Arjantin Caddesi
Attar Sokak No:11/2
GOP Ankara
Telefon : 312 - 468 88 14

3 yorum:

Adsız dedi ki...

Bence bu kadar farklı şeyi aynı anda sunma iddasında olan mekanlarda kesin sorun oluyor.

zOiplaNet dedi ki...

Alman ailenin işlettiği bir yer diye biliyorum. 1 kez arkadaşlarımla gitmiş ve garson tavsiyesiyle makarnalarından tatmış ve beğenmiştim. Alkollü içkiler pahalı ve kokteyller başarısızdı. Mojito orda içilmez mesela :) Sadece bira+karaoke için zorlama gidilecek bir yer..

drosera dedi ki...

Minna's eskiden daha nezih bir yerdi, şimdi -yaş ortalaması oldukça düştüğünden midir bilinmez- özellikle karaoke akşamları dayanılmaz oluyor. yine de mutfağı şahane!

ShareThis

Related Posts with Thumbnails