13 Mart 2010 Cumartesi

LİVA - ANKARA

Liva beni Ankara'da en şaşırtan yerdir diyebilirim. Bundan yaklaşık 10 yıl kadar önce ben Aşağı Ayrancı'da otururken Güvenlik Caddesi'nde kendi halinde ama lezzeti dillere destan ürünler satan bir pastaneyken oradan bugünlere gelmesi hem şaşırtıcı ama daha fazlası örnek alınası bir durumdur. Bugün Ankara'da kaç tane Liva olduğunu sayamamakla birlikte(merak edenler internet sitesine bakıp sayabilir) , bir pastaneden çıkıp hatırı sayılır bistro'ya dönmesi de önemlidir. Liva'yı yazmayı uzun zamandır istiyordum ancak fotoğraflayacak o kadar çeşit var ki , hepsini tek tek buraya almanın mümkün olmadığını görünce elimdekilerle anlatmaya karar verdim.
Gün Liva'larda erken başlar , değişik kahvaltı seçenekleri içinden sevdiğiniz bir tanesine karar verebilirsiniz. Mesela bakır sahanda tereyağlı sucuklu yumurta.
Açık büfelerden hoşlanmayanlar için değişik kahvaltı tabakları da mevcut.
Gözleme de yukarıda görülen Anadolu kahvaltı tabağına dahil.
Günün kalan saatlerinde gözleme çeşitlerinden burgerlere , pizza çeşitlerinden steak'lere kadar uçsuz bucaksız menü içinde gönlünüzün çektiğini keyifle yiyebilirsiniz.
Mesela Texas usulü Quesadilla , her ne kadar ismi uzak geliyorsa da lezzet olarak sizi mutlu edebilir. İçi sebze ve peynir dolu , yanında krema , jalapeno ve guacamole ile zengin bir lezzeti var.
Salata çeşitleri de çok Liva'da. Mesela Taco salad. Taco içinde salatası ve harika pişmiş etleriyle birlikte doyurucu ve leziz.
Liva'ların esas işi olan pastalardan hiç bahsetmediğimi biliyorum , çünkü özellikle yapmadım bunu. O kadar zengin bir alanı pek anlatamam gibi geldi , en iyisi o kadar çeşidi gidip kendi gözlerinizle görün. İlla ki özel bir gün için beklemenize gerek yok , herhangi bir gün , herhangi bir saatte kendinizi ödüllendirmek için de yapabilirsiniz.

11 yorum:

C dedi ki...

Oburcan bey waffle corner'a gidin artık merakle bekliyoruz:)
Bir de gitmediyseniz, bahçelievler 3.cadde girişinde mocaco cafe'ye gidin mutlaka. Yemekleri, tatlıları, içecekleri enfes. Fiyatları da uygun, listenize alın tavsiye ederim

ali tekin dedi ki...

Liva gerçekten Ankara'nın en iyi pastanelerinden. Fiyatları biraz yüksek ama ürünler hep taze ve çok lezzetli

Oburcan dedi ki...

Sevgili C,
Waffle Corner'ın dün önünden geçtim,eşim de aynı şeyi sözledi :) Plana aldım,yakın zamanda söz.Mocaco'yu bilmiyordum,o da listeye eklendi,teşekkürler

C dedi ki...

Mocaco bir restorant gibi degil ama cafe tarzi. Yemeklerinden tatlilarina, ozellikle kahvelerine kadar her seyi cok guzel. kesin cok seviceksiniz:)

Oburcan dedi ki...

merak ettim şimdi , ilk fırsatta gidiyorum

basak dedi ki...

mocaco nun sahibi de liva pastaneleri sanırım.o yüzdendir güzel olması :)

C dedi ki...

zengin bir yemek menüsü yok açıkcası. Salataları ve sandiviçleri çok çeşitli ama sadece bir kaç tane ana yemek var. Az ama öz diyebilirim:)
Zaten önceden sadece kahve ve tatlı vardı menülerinde. Yemek kısmını da yeni eklediler, daha internet sitelerinde bile yok:)

Asli A. dedi ki...

Güvenlik caddesindeki küçük pastaneden nerelere geldi bugün Liva! Lezzet konusunda hiç bir değişime uğramadan hem de, hiç kolay iş değil bu :)

mehmet bağrıyanık dedi ki...

liva pastanesi büyüdükçe kalitesini düşüren yerlerden. keşke hep pastacı kalsalardı. bir de evet, mocaco liva ya aittir.

suha dedi ki...

Ankara'da ölçüsüz büyüyen nice işletmenin uğradığı akıbete ne yazık ki liva'da uğramaya başlıyor. büyüdükçe standardizasyonu kaybeden işletmeler aynı yıldızlar gibi patlayıp cücelere dönüşüyor. keşke şu merdiveni birer birer çıksalar da ankara'da artık "since 19xx" denilebilecek klasikleşebilen mekanlara sahip olabilse.

Oburcan dedi ki...

Süha , yazdıklarının her kelimesine katılıyorum. Ne yazık ki değil Ankara'da , Türkiye'de bile 1800'lerden kalan işletme sayısı , 1-2 lokumcu hariç , yoktur. Keşke olsa , keşke etrafımız böyle yerlerle dolsa taşsa.
Liva konusuna da katılıyorum. Son zamanlar da ben de memnun değilim. Her Liva kendi üretimini kendisi yapıyor.Bir yerde yediğini başka yerde aynı lezzette bulamıyorsun. Kahvaltı desen hepsi ayrı telden çalıyor.Maalesef...

ShareThis

Related Posts with Thumbnails