15 Mart 2010 Pazartesi

LEZZET LOKANTASI - SAMSUN

Samsun sokaklarında dolaşın ve Samsun'lulara şehirde ilk önce gidilecek 3 restoran ismi sorun , ilk 3 içinde mutlaka ve mutlaka Lezzet'in ismi geçecektir. Kuruluş yılı 1925. Ülkemizde böyle eski işletmeleri gördükçe seviniyorum. Genelde bizde kuşaktan kuşağa geçen işletmelere , holding bazındaki şirketleri bir kenara koyarsak , pek rastlayamayız. Nedenleri çeşitli olabilir. Ama hepsi sonunda gelir , ilerleyen kuşakların baba mesleklerine sahip çıkmamalarına dayanır. Hele ki gıda sektörü gibi zor bir sektörde 75 yıl ayni işi sürdürebilmek büyük başarıdır.

Lezzet Lokantası Samsun'un Saathane meydanında yer alır , meydana doğru bakar. Girişte odun ateşinde pişen döner görüntüsü ve kokusuyla çok davetkar.
Saat 12'ye doğru başlayan servis resimde gördüğünüz dönerin bitmesiyle son bulur. Dönerin devamı yoktur , kaçıranları ertesi gün bekleriz. Böyle prensipleri olan işletmelere bayılıyorum. Hergün sınırlı sayıda ve sınırlı saatte hizmet veriyor. Genelde saat 3 gibi döner bitiyor , dükkan temizleniyor ve ertesi güne hazırlanıyor. O saatten sonra bu kadar döner daha satamaz mı? Bence 2 katını da satar. Ama o dönerde belki de bu lezzeti tutturamaz , bu bir risktir. Eminim etrafınızda bunun örneği olan yerler vardır. Neyse , siparişimizi görüntünün ve kokunun etkisiyle 1,5 porsiyon olarak verdik. İnce pideler üzerinde gelen döner bu. Dumanı üzerinde. Allah'ım bu nasıl bir döner? Olağanüstü bir lezzet. Etin terbiye edildiği belli. Hafif bir kekik tadı var. Sonradan öğreniyoruz ki etler 1 gün terbiye edildikten sonra pişiriliyor. Lezzet'in sırrının da bu terbiyede gizli olduğu anlaşılıyor.
Bu döner Türkiye'nin en lezzetli dönerleri arasında yer alıyor. Zaten lokantanın doluluğundan Samsun halkının beğenisini de anlıyorsunuz. 1,5 porsiyon döner ve 1 ayrana 13,5 TL vererek ve helal ederek Lezzet'ten ayrılıyoruz. Ve bu ayrılığın fazla uzun sürmemesini diliyoruz.

Lezzet Lokantası
Saathane Meydanı No:10
Samsun
Telefon : 362 - 421 54 98

5 yorum:

kvnccelik dedi ki...

bir samsunlu olarak gerçek döner Lezzet Lokantası'nda yenebilir diyebilirim. Ankara'da İstanbul'da nerde yersem yiyeyim bu dönerin tadını alamadım. İşin garibi çoğu Samsunlu bu lokantayı bilmez ve dışardan gelen misafirlerini sıradan, benzer dönercilerin olduğu Çiftlik caddesine götürür döner yedirmeye:) Bu lokantalara da sıradan dediysem çoğu başka şehirdeki tüm dönercilerden güzel yapar dönerini yine de.. Lezzetin bir eksikliğine değinmek istiyorum. Yazılanların tamamı doğru.Döner servisi saat 12 gibi başlar ve 3 gibi biter. Fakat garsonlar çok ilgisizdir, sanki onlar bizi değil biz onları memnun etmek zorundaymışız gibi bir hal içindeler. Gerçi bu biraz da lokantanın kısıtlı servis saatleri, artık sabitletmiş müşteri kitlesi ve esnaf lokantası havasında olmasıyla da alakalı olabilir. İnsan ilişkilerine biraz daha özen gösterseler daha iyi yerlere gelebilirler diyeceğim ama 1925ten beridir bu işi hakkıyla devam ettirdiklerine göre bir bildikleri vardır heralde.:)

Ayşe Kılıçoğlu dedi ki...

Ankara'da yaşayan bir Samsun'lu olarak Lezzet'i bilmene hayret ettim Oburcan.Samsun'da bile bilmeyenler bu kadar çok iken,sen kalk Ankara'dan git Lezzet'i bul.Vallahi bravo.Lezzet Samsun'un en eski ve en özel lokantasıdır diyebilirim.Bundan sonra Ankara'daki keşiflerinizi ilgiyle takip ediyorum.

Adsız dedi ki...

sürekli istanbul da yaşayan bir samsun lu olarak her gelişimde akraba ziyafet sofralarından kaçarak duble bir döner yemek için kendimi buraya atarım . istnbul da bursa da hatay da bilimum yerlerde döner yediysem de bu dönerin yeri ayrı ve tadı muhteşem ...benim gibi damak tadına düşkün biri için ucuz uçak bileti bulunursa sırf bu döner için bile gidilebilir diyerek abartayım biraz (ben giderim şahsen )

Oburcan dedi ki...

Sevgili Adsoz okuyucum,

bu blog bir döner için uçakla,arabayla,gemiyle,bisikletle,yaya olarak ve her şekilde o dönerin olduğu yere gidenlerin blog'udur :)
Sevgiler
Oburcan

www.buradaara.net dedi ki...

bir samsunlu olarak, istanbulda pide yemek isterseniz Pidella Bafra Pidesini tek geçerim. Ataşehir civarında. 420 15 20. Memleket tadında...

ShareThis

Related Posts with Thumbnails